Home LOVE & SEX 3 orgasmes per week = langer leven

3 orgasmes per week = langer leven

Corbis
Flos je tanden elke avond en je leeft twee jaar langer. Dat wordt drie jaar als je elke week meer dan drie orgasmes hebt. Tijd voor actie!

Uit een studie blijkt dat de gouden regel voor mannen 'hoe meer, hoe beter' is (dat zullen ze graag horen). Een man die – hou je vast – 350 climaxen per jaar heeft, leeft vier jaar langer dan de gemiddelde seksueel actieve man met ongeveer 90 orgasmes op z’n conto. De orgasmekoningen zouden zich ook maar liefst acht jaar jonger voelen.

En ook een Brits onderzoek onderzocht de relatie tussen orgasmes en levensduur. Zij hadden dezelfde bevindingen: seksuele activiteit beschermt de gezondheid van mannen. Maar er zijn ook sceptici die zeggen dat gezonde mensen misschien gewoon meer orgasmes beleven en niet andersom. Who knows?

Of je het nu gelooft of niet, één ding is zeker. Door een orgasme zit je bloed bomvol hormonen zoals oxytocine en het DHEA-hormoon. Oxytocine doet ons verliefd worden. Het vermindert ook stress en doet je makkelijker inslapen. Het DHEA-hormoon vermindert het risisco op een hartaanval bij mannen en reduceert de kans op een depressie.

Beetje Chinees? Kort samengevat: seks is leuk, seks is cool, seks geeft je een warm gevoel. En niet te vergeten: het is gezond!

Lees ook:

Meer seks dan je vrienden, maakt gelukkig

Belgische man wil vreemdgaan met An Lemmens

Vrouwen willen vreemdgaan met de buurman

Wat mannen écht gek maakt

Ben jij een mannenmagneet?

Méér seks? Schilder je slaapkamer oranje

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.