Home LOL 7 paniekaanvallen die je sowieso herkent als je jouw symptomen regelmatig googelt

7 paniekaanvallen die je sowieso herkent als je jouw symptomen regelmatig googelt

1. 'Oh my god, ik ben zwanger!'

Oei, wat zou die lopende neus betekenen? En zou er niet meer aan de hand zijn dan een onnozele verkoudheid? De dramaqueen in ons neemt het heft maar al te graag in  handen als we ons niet zo lekker voelen, en dat gaat vaak (lees: eigenlijk altijd) gepaard met het opzoeken van onze symptomen, met grote paniekaanvallen tot gevolg.

Kan jij het ook niet laten om jouw symptomen eventjes te googelen, ook al weet je dat dat eigenlijk geen goed idee is? Dan herken je sowieso deze negen paniekaanvallen! We’re all in this together!

1. ‘Oh my god, ik ben zwanger!’

Brace yourselves, want je symptomen googelen resulteert sowieso in het ‘voor de zekerheid’ kopen van een zwangerschapstest. Zelfs die kleine migraineaanval zou weleens kunnen betekenen dat je zwanger bent. Heel stiekem weet je ook wel dat je nog geen mini-me moet verwachten, maar dat gekke stemmetje in je hoofd laat je er toch elke keer weer over twijfelen. Sorry not sorry!

2. ‘Shit, heb ik dan toch een soa opgelopen na die onenightstand?’

Oepsie, toch niet zo veilig gevreeën en nu een beetje slapjes? Het zou volgens het internet weleens aan een soa kunnen liggen. De ontkenningsfase maakt – nadat je je hebt verdiept in de (online) medische wereld – maar al te graag plaats voor een inspectie van kop tot teen. Conclusie? Misschien een héél klein beetje te snel gepanikeerd.

3. ‘Pff, ik heb echt wel geen zin om uren in de wachtkamer door te brengen hoor, wat denken die wel?’

Ironie alom: je zoekt je symptomen op, waarna je trouwe vriend Google je naar de dokter doorverwijst. ‘Hallo, dat was wel niet de bedoeling! Ik heb gewoon even bevestiging nodig dat alles oké is.’

4. ‘Ik moet nú mijn testament in orde brengen’

Niets zo griezelig als lezen dat jouw hartkloppingen de eerste symptomen zijn van een hartfalen of dat jouw nekpijn weleens op een tumor kan wijzen. Het is kort door de bocht, maar het zou maar eens waar moeten zijn. Better be prepared, en alvast even kijken hoe we werk moeten maken van dat testament. Eén ding is zeker: het is wel een echte reality check!

5. ‘Ik klaag die f*ckers van het fastfoodrestaurant aan’

Zit je na die drive-in van gisteren al een hele voormiddag op het toilet? Dan heb je volgens Google een wel heel zware voedselvergiftiging opgelopen. Nóóit zet je daar nog een voet binnen! Het zal ze leren!

6. ‘Lap, ik heb mij weeral belachelijk gemaakt’

Ondanks alle raad van je mama en lief kan je het toch niet laten om een afspraak te maken bij de dokter. Hallo, je gaat wel dood, hè. Bij de dokter moet je – na een pleidooi waarin je al je (dodelijke) symptomen tot in de puntjes uitlegt – dan toch al blozend toegeven dat je een beetje te hard hebt gepanikeerd voor een blauw plekje. Dat kan gebeuren, toch?

7. ‘Ik ga nooit of te nimmer nog iets googelen’

Nadat je je computer net uit woede tegen de muur hebt gegooid, neem je je voor om nooit ofte nimmer nog symptomen op te zoeken. Tenzij het écht ernstig lijkt, duh.

Minstens even herkenbaar: