Home LOL 15 van de opvallendste uitspraken uit de allerlaatste aflevering van ‘Temptation Island’

15 van de opvallendste uitspraken uit de allerlaatste aflevering van ‘Temptation Island’

Aan allen die erin slaagden een hele twaalfde aflevering 'Temptation Island' wakker te blijven en voor de duizendste keer naar dezelfde beelden te kijken: proficiat. Nee echt, proficiat. Aan allen die – begrijpelijk – halfweg in slaap vielen: don't worry, morgen krijg je tijdens onze Facebook Live-sessies met enkele kandidaten échte antwoorden op de vragen die je nog hebt. In tegenstelling tot het veertig minuten lang rond de pot draaien dat we net te zien kregen…

Eigenlijk kunnen we de makers van 'Temptation Island' niet veel kwalijk nemen. Het is de fout van die verdomde sociale media en de weinig subtiele kandidaten dat we werkelijk alles wat er in de laatste aflevering verteld wordt al lang wisten. Jolien en Herbert waren nog veel te lovey dovey op Instagram, zowel Ken en Lize als Rosanna en Niels werden constant samen gespot en gefotografeerd op straat en nog voor het programma begon vertelde Temptation-oldie Haroon aan Story dat Pommeline nu samen is met een van de koppelmannen, en dat bleek al snel Merijn te zijn. Nee Merijntje, het feit dat je je relatiestatus op Facebook nog steeds op 'In een relatie met Lisa' hebt staan, kon ons al lang niet meer misleiden.

Juicy gossip, details over wanneer Jolien dan eindelijk toegaf aan Herbert dat ze van Karims pindanootjes had gegeten of de waarheid over het al dan niet douchepoepen van Lisa en diezelfde Karim: niets van dat kon VIJF ons in de laatste aflevering geven. Wat we gelukkig wél weer in overvloed mochten ontvangen, waren uitspraken die onze ironische zieltjes blij maakten. Deze quotes deden ons gniffelen, en een enkele keer zelfs week worden.

1. Jolien begint de aflevering onmiddellijk met een teleurstelling voor elke hoopvolle kijker

Nee, ze heeft nog altijd niet geleerd dat een relatie vol bedrog (van één kant) niet gezond, noch 'sterk' is. Zucht.

2. Presentator Rick krijgen we in de laatste aflevering niet te zien, dus neemt voice-over Ann Reymen deze keer de flauwe mopjes voor haar rekening

'Een rótsvast geloof' nog wel. Steengoed mopje, Ann.

3. Jolien is dan niet heel veel wijzer geworden, Lisa is een paar maanden na de opnamens wel al íets eerlijker

Ze lijkt zich alleszins toch plots te herinneren dat Merijn had gezegd dat met een vrouw kussen voor hem ook bedriegen is, terwijl ze zich bij de hereniging nog van de domme – of de compleet gedrogeerde – hield.

4. Rosanna vraagt zich blijkbaar hetzelfde af als wij: wat heb je in hemelsnaam met Alex in bed gedaan (waardoor je in het ziekenhuis belandde)?!

Het doet zelfs een beetje pijn om erover na te denken.

5. Een opluchting voor Jolien: Herbert vindt Saartjes piercing blijkbaar toch niet zo aantrekkelijk

Jolien had in al haar radeloosheid van de eerste dagen op Temptation Island nu eenmaal gezworen dat ze 'r ook eentje zou laten steken als haar Herbert dat mooi zou vinden. Toch even mooi de dans ontsprongen, denken we dan.

6. Van alle dingen die Jolien op sociale media de laatste weken naar haar hoofd geslingerd kreeg, was 'overdreven jaloers' er nooit eentje

We denken ongeveer te weten wie deze gedachte in haar blonde hoofdje gestopt heeft…

7. De ironie bereikt een hoogtepunt wanneer Jolien vertelt hoe Herbert diegene is die haar waarschuwt dat ze te naïef is.

Ha. Ha. Ha.

8. Ons hart smelt wanneer Jeffie toegeeft dat hij sinds de opnamens van 'Temptation Island' niet alleen z'n roze zwemband, maar ook de diepe band met Lize mist

Wie had twee maand geleden gedacht dat de gedoodverfde Marvin 2.0 aan het einde van de rit zowat de gevoeligste (en meest gekwetste) persoon van het gezelschap zou blijken te zijn?

9. Even voelen we bij het zien van Herberts gezicht en het horen van zijn woorden de woede van vorige week terugkeren.

Heeft hij nu echt niks geleerd?!

10. Maar, kan het zijn? Zou het? Zien we echt een lichtelijk beschaamde blik op Herberts gezicht?

Of zijn we na een halfuur knikkebollend kijken dan toch in slaap gevallen en is het een droom?

11. Jawel jongens, Herbert beseft dat hij fout was!

Hal-le-luja.

12. En het wordt nog beter, want Herbert lijkt eindelijk te beseffen dat al die jaren bedrog Jolien serieus wat pijn hebben bezorgd. Beter laat dan nooit.

Of hoe 'Temptation Island' eigenlijk toch goed is geweest voor de relatie van Jolien en Herbert. Op een of andere rare manier. Een beetje.

13. Ook in de categorie 'uitspraken die onze mond doen openvallen': Lisa die Merijn aanraadt Pommeline niet te kwetsen.

Een ijskoningin of niet, om zoiets met een uitgestreken gezicht te zeggen over het meisje dat met je vriend in bed dook, moet je een sterke dame zijn. Of een goede actrice.

14. Nooit gedacht dat het grootste 'WTF?!'-momentje van de aflevering over een van de vele tatoeages van Pommeline zou gaan, tot ze met trots toonde dat ze tegenwoordig een 'M' op haar arm heeft.

Zeg a.u.b. dat het de 'M' van PoMmeline is. Of van TeMptation Island. 400 cc aan huMor?!

15. De gemiddelde kijker beseft maar al te goed dat je best geen levens- of liefdeslessen trekt uit 'Temptation Island', maar die ene wijsheid van Kens opa gaan we toch onthouden

Alleen al omdat het best lachwekkend is om je in te beelden hoe een ongepast opaatje dit meegeeft aan zijn kleine kleinzoon.