Home Lifestyle Food Je kan voortaan Zweedse balletjes afhalen bij Ikea dankzij de app Too...

Je kan voortaan Zweedse balletjes afhalen bij Ikea dankzij de app Too Good To Go

Voor een hoofdgerecht en een dessert betaal je slechts € 2,99.

Heb jij niets nodig van Ikea, maar heb je wel zin in Zweedse balletjes? Dan heb je geluk, want de keten gaat in zee met de applicatie Too Good To Go. Vanaf nu kan je rond sluitingstijd een maaltijd afhalen, en dat aan een spotprijsje.

Voortaan kunnen hongerige magen overgebleven maaltijden van Ikea bestellen via de applicatie Too Good To Go. Doet die naam geen belletje rinkelen? Dan is het hoog tijd voor een woordje uitleg. De app maakte er zijn missie van om zo veel mogelijk maaltijden uit vuilnisbakken te redden. Gebruikers kunnen namelijk tegen sluitingstijd voor een prikje maaltijden afhalen die anders in de vuilnisbak zouden belanden.

Verschillende restaurants en supermarktketens deden al mee, maar vanaf nu kan je ook bij woonwarenhuis Ikea eten bestellen. De keuze bestaat uit een voor- en hoofdgerecht of uit een hoofdgerecht en dessert, en dat aan € 2,99. Die maaltijd kan je dan rond sluitingstijd afhalen. Wie nog een extra steentje wil bijdragen, kan ook een eigen voorraaddoos meenemen.

Voedselverspilling terugdringen

‘We zijn ontzettend blij dat we kunnen samenwerken met Too Good To Go. We produceerden in 2018 al 67 ton minder voedselafval, maar willen tegen augustus 2020 verder staan en onze totale voedselverspilling met 50 % terugdringen’, aldus Ikea.

Het warenhuis is het project sinds februari aan het testen in hun vestigingen in Luik en Hasselt. Na een succesvolle proefperiode doen vanaf nu ook hun andere winkels mee. Tijdens de testfase waren de beschikbare maaltijden bijna dagelijks uitverkocht. Bij Ikea zijn ze er dan ook zeker van dat de uitbreiding eveneens een succes zal worden.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.