Home Lifestyle Food Vergeet rode wijn of rosé, zwarte wijn wordt de trend van 2018

Vergeet rode wijn of rosé, zwarte wijn wordt de trend van 2018

Een nieuwkomer van formaat!

Zwarte wijn
© Instagram: @julieatmarq

Hoewel ‘yes way, rosé’ zowat het thema van het afgelopen jaar was, ruilen we in 2018 ons favoriete glas rosé, witte of rode wijn voor een nieuwkomer van formaat: zwarte wijn.

Toch, helemaal nieuw is zwarte wijn niet. En eerlijk, echt zwart is-ie ook niet helemaal. De extreem donkere rode wijn heeft zijn kleurtje te danken aan de Saperavi-druif die zijn oorsprong duizenden jaren geleden vond in Georgië. Zowel de schil als het vruchtvlees van de druif is rood en dat maakt het net zo uniek!

Back to Black

Traditioneel wordt de wijn gefermenteerd en gerijpt in ‘qvevris’ – kleivaten – die daarna onder de grond begraven worden. Maar moderne wijnmakers experimenteren tegenwoordig ook met eik en roestvrij staal. De Saperavi-druif heeft een stevige, kruidige smaak met tonen van rood fruit en een fluwelen textuur. Ideaal om bij dit koude weer van te slurpen voor het haardvuur! Wil je met kerst uitpakken? Dan combineer je de zwarte wijn best met varken, lam, gegrilde kip, tonijn of oude kazen. Wij beginnen alvast te watertanden!

Elegance in the garden. #Lukasisaperavi #winesgeorgia

A post shared by Julie Peterson Marq Consulting (@julieatmarq) on

Bron: PureWow.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.