Home Lifestyle Food ZON(DIG)DAG: rabarber-frangipanetaart met pistache

ZON(DIG)DAG: rabarber-frangipanetaart met pistache

Deze taart schrééuwt zomer!

rabarbertaart
© Lissa Van Eesbeeck voor Flair

Wie houdt er nu niet van rabarber? Deze rabarbertaart met frangipane en pistache is écht geniaal lekker. Smullen geblazen!

Deze taart doet mij aan de zomer én aan mijn bomma denken. Wie at er nog meer rabarber met bruine suiker als kind? Nog nooit gegeten? Dan is het dringend tijd om daar verandering in te brengen… maar eerst deze belachelijk lekkere rabarbertaart maken!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Video: Lissa Van Eesbeeck

Ingrediënten voor 8 personen:

  • rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • klontje boter
  • 4 stengels rabarber
  • 3 eetlepels witte kristalsuiker
  • 150 g zachte boter
  • 90 g witte kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 100 g amandelmeel
  • 50 g fijngemalen pistachenoten
  • 80 g bloem
  • 100 ml melk
  • koffielepeltje amandelextract
  • 60 g bloemsuiker

Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.

Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA