Home Lifestyle WEEKENDTIP: snuif de sfeer van de Oosterse popcultuur op tijdens Made In...

WEEKENDTIP: snuif de sfeer van de Oosterse popcultuur op tijdens Made In Asia

Rodeorijden op een eenhoorn, ontsnappen uit een escape room of leren vechten als Lara Croft.

© GUILLERMO PEREZ VIA UNSPLASH

Fan van Japanse animatie, Aziatische popcultuur en videogames? Breng dan zeker volgend weekend een bezoekje aan Made In Asia in Brussels Expo.

We zijn gek op sushi, ramen en matcha, maar Japan heeft ons nog veel meer dan enkel lekker eten te bieden. Wil je de gekke Aziatische sfeer eens opsnuiven zonder dat je daarvoor een peperduur vliegtuigticket moet kopen naar Tokio? Ga dan volgend weekend naar Made In Asia, het grootste Aziatische popcultuur-event.

Massages, origami en boogschieten

Japanse animatie, cosplay en videogames staan er centraal, maar je hoeft helemaal geen kenner van de Aziatische popcultuur te zijn om je hier te pletter te amuseren. Er zijn tal van activiteiten waarbij ook noobs zoals ons hun hart kunnen ophalen. Denk maar aan rodeorijden, maar de traditionele stier wordt vervangen door een magische eenhoorn. Je kan er proberen ontsnappen uit een coole escape room, leren vechten als Lara Croft, jezelf vergapen aan de prachtige cosplay-outfits, typische Japanse muziek beluisteren, een heerlijke Aziatische massage krijgen, Japans leren spreken, de kunst van het boogschieten onder de knie krijgen, een workshop origami plooien volgen of de nieuwste videogames uittesten.

Een van de hoogtepunten is ongetwijfeld hun eigen versie van de populaire Koreaanse show ‘Running Man’. Je krijgt tal van gekke opdrachten zoals wurm je lichaam door een tennisracket of gooi een bal naar kegels door enkel je mond te gebruiken. Tot grote hilariteit van deelnemers én toeschouwers.

The place to be op 8, 9 en 10 maart is Brussels Expo. Meer info en tickets kopen kan op hun website. Een toegangspas voor één dag kost 13 euro op vrijdag en 16 euro op zaterdag, en voor een volledig weekend betaal je 29 euro.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.