Home Lifestyle WAUW: in dit Zwitserse paradijs willen wij ook weleens plonzen

WAUW: in dit Zwitserse paradijs willen wij ook weleens plonzen

Lavertezzo
© Instagram: @h_margo22

Altijd al eens naar de Malediven gewild, maar niet bepaald het budget in je portefeuille zitten? Goed nieuws, het Zwitserse dorpje Lavertezzo wordt ook wel ‘de Malediven van Milaan’ genoemd, en wij begrijpen waarom!

Het was de jonge filmmaker Marco Capedri die van Lavertezzo de nieuwste toeristische trekpleister van Zuid-Zwitserland wist te maken. Hij plaatste een tijdje geleden namelijk een video van de streek op zijn Facebookpagina die al snel 2,7 miljoen views kreeg. En hoewel de plaatselijke bevolking niet bepaald opgezet is met die oneindige toeristenstroom, begrijpen wij na het zien van de video meteen waarom iedereen het Zwitserse dorpje wil bezoeken.

De ‘Malediven van Milaan’

Kristalhelder water, een prachtig groene omgeving en met een beetje geluk een flinke scheut zon. Lavertezzo ligt op zo’n negen uur rijden vanuit België, in het bergdal Valle Verzasca, op de grens van Zwitserland met Italië. En dat maakt van de ‘Malediven van Milaan‘ (want het ligt op een uurtje van de bekende stad) de volgende vakantiebestemming op onze bucketlist. Nog snel een lastminute shorttrip? Wij weten waar naartoe!

Heb je het niet zo voor die druk bezochte pareltjes? Dan zijn deze 15 best bewaarde geheime plekjes in Europa misschien wel iets voor jou!

Floating through summer 😜 (📷: @chrisburkard)

A post shared by BEAUTIFUL DESTINATIONS (@beautifuldestinations) on

#stonebridge

A post shared by Suneel Yaram (@suneelyaram) on

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.