Home Lifestyle Body Wat is ASMR en waarom maken alle YouTubers er video’s over?

Wat is ASMR en waarom maken alle YouTubers er video’s over?

Happy ASMR Day! Bij het zien van de video's zou je een 'orgasme in je hoofd' krijgen.

Een bijzonder aangename en tintelende sensatie in je hoofd, dat is wat velen voelen bij het zien van een ASMR-video. De term bestaat al lang, maar vooral de voorbije jaren lijkt het een echte hype te zijn geworden op YouTube. Krijg jij ook een ‘orgasme in je hoofd’ wanneer iemand zachtjes in een microfoon fluistert of met haar nagels op een gsm-hoesje tikt?

ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response, met die term wordt een gevoel omschreven dat veel mensen krijgen bij het horen van bepaalde geluiden zoals gefluister, gekraak of getik. Sommigen ervaren de sensatie ook bij het zien van een schilderij of wanneer ze iemand anders zien tekenen.

Bij sommigen onder ons werkt smakkend gefluister eerder enerverend, maar voor anderen blijkt het bijzonder ontspannend te zijn om naar te luisteren. Het is dus perfect mogelijk dat onderstaande video’s helemaal niets met je doen, maar dat is geen reden om er niet naar te kijken. Ook mensen die het gevoel niet ervaren, kijken vaak toch naar ASMR-video’s om makkelijker in slaap te vallen. Wanneer je ‘ASMR’ intypt in YouTube krijg je meer dan 10 miljoen resultaten, waarbij sommige video’s miljoenen views kregen.

Een van de bekendste ASMR-YouTubers legt uit hoe het werkt.

Herken je het gevoel waarover zij het heeft? Dan kunnen onderstaande video’s jou waarschijnlijk wel bekoren.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.