https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle 16 leuke dingen die je kan kopen met ecocheques

16 leuke dingen die je kan kopen met ecocheques

Wat dacht je van wat extra planten voor je urban jungle of een gloednieuwe fiets?

ecocheques
© Prudence Earl via Unsplash

Heb jij onlangs ecocheques gekregen, maar heb je geen flauw idee wat je ermee moet doen? No worries, want je kan er veel meer mee kopen dan enkel een diepvries of lampen. Tegenwoordig kan je met de cheques op heel wat verschillende plaatsen terecht. Wist je trouwens dat het sinds vorig jaar mogelijk is om bij sommige webshops online te betalen met je ecocheques?

1 / 16
Fiets of step
Treintickets
Activity Tracker
SodaStream
Tuinmeubelen
Kerstboom
Spulletjes voor je huisdier
Planten en bloempotten
Tony’s Chocolonely
Toegangsticket voor Planckendael of ZOO Antwerpen
Bouwmaterialen
Herbruikbare waterfles
Bijenhotel
Biologische wijn
Overnachting
Kledij en cosmetica
Fiets of step
Fiets of step

Heeft jouw fiets het begeven en ben je op zoek naar een nieuwe? In verschillende winkels kan je een fiets kopen met je ecocheques. Eerder geïnteresseerd in een elektrische step? Ook dat kan je met de cheques betalen.

Fiets: € 280 – Decathlon

Treintickets
Treintickets

Wie zin heeft in een daguitstap hoeft niet noodzakelijk de bankrekening te plunderen. Ook hier kan je je extralegaal voordeel inruilen voor een treinticket richting Antwerpen, Gent of Brussel. Een citytripje Hasselt it is! Je hoeft zelfs niet binnen België te blijven, want ook bij Eurostar en Thalys kan je ermee terecht.

© Chris Yang via Unsplash

Activity Tracker
Activity Tracker

Ben je aan het sparen voor een activity tracker, sporthorloge of een smartwatch? Dan kan je je ecocheques bijleggen, want bij bijvoorbeeld A.S. Adventure aanvaarden ze die ook.

€ 199,95 – Polar via A.S.Adventure 

SodaStream
SodaStream

In elektronicazaken kan je natuurlijk het meeste kopen, maar het blijft gelukkig niet alleen bij een wasmachine of diepvriezer. Zo kan je er bijvoorbeeld ook een SodaStream mee kopen om voortaan zelf je bruiswater en frisdranken te maken. Handig!

€ 59,99 – Coolblue

Tuinmeubelen
Tuinmeubelen

(Tuin)meubelen, maar bijvoorbeeld ook tuinhuizen en omheining uit hout dat een FSC-label draagt, kan je op verschillende plaatsen met je ecocheques betalen. Ook voor tuinverlichting op zonne-energie is dat het geval.

Picknicktafel: € 139 – Gamma

Kerstboom
Kerstboom

De zomer is (gelukkig maar!) nog lang niet voorbij, maar kerstfanaten kunnen hun cheques best nog enkele maanden bijhouden. Bij verschillende (doe-het-zelf)zaken kan je er namelijk een kerstboom mee kopen.

© Andre Gorham via Unsplash

Spulletjes voor je huisdier
Spulletjes voor je huisdier

Ook verschillende gadgets voor je huisdier kunnen duurzaam zijn en kan je op een aantal webshops waaronder Kudzu met je ecocheques betalen.

Voederbakjes: € 4 – Kudzu

Houder voor poepzakjes: € 7 – Kudzu

Planten en bloempotten
Planten en bloempotten

Een klassieker, maar daarom niet minder leuk. Je kan namelijk tal van planten kopen om je interieur mee op te vrolijken. Bij sommige bloemisten koop je er zelfs een boeketje bloemen mee. Ook ecologische bloempotjes kan je met je ecocheques betalen.

© Prudence Earl via Unsplash

Tony’s Chocolonely
Tony’s Chocolonely

250 euro uitgeven aan chocolade is niet nodig, maar als je na een iets grotere aankoop nog wat geld over hebt, kan je het resterende bedrag gebruiken in een biowinkel. Zo kan je er bijvoorbeeld je lievelingsreep van Tony’s Chocolonely mee in huis halen.

Toegangsticket voor Planckendael of ZOO Antwerpen
Toegangsticket voor Planckendael of ZOO Antwerpen

Wil je graag naar de dierentuin met je neefje of nichtje, maar schrikken de toegangsprijzen je af? Niet nodig, want ook hier betaal je met ecocheques.

© Omar Ram via Unsplash

Bouwmaterialen
Bouwmaterialen

Aan het (ver)bouwen? Vergeet dan niet om te checken voor welke materialen je met je ecocheques kan betalen. Spaardouchekoppen, douchekranen, keukenkranen, grastegels, spoelbakken voor het toilet, verf met een ecolabel, gipsplaten, deuren,…

© Bernie Almanzar via Unsplash

Herbruikbare waterfles
Herbruikbare waterfles

Anno 2021 hebben we standaard al een herbruikbare waterfles in huis, maar vergeet jij jouw exemplaar wel vaker mee te nemen naar het werk, in de auto of naar de fitness? Dan kan het misschien interessant zijn om te investeren in een tweede flesje. Ook herbruikbare voorraadpotjes kan je trouwens met ecocheques betalen.

€ 12,50 – Dopper via Kuzdu

Voorraadpot: € 14,95 – Mepal via A.S.Adventure

Bijenhotel
Bijenhotel

Bijen kruipen over het algemeen graag in holletjes. Het enige probleem? Ze vinden er steeds minder, maar daar kunnen wij gelukkig iets aan veranderen. Door een bijenhotel op te hangen in je tuin kunnen wij de diersoort een handje helpen. Je hoeft een bijenhotel trouwens niet proper te maken of te onderhouden. Gewoon op een droge plek in de zon hangen, is al voldoende! Wie wil, kan er eentje kopen bij een tuincentra.

€ 10,50 – Kudzu

Biologische wijn
Biologische wijn

Met je ecocheques kan je verschillende biologische producten kopen zoals bijvoorbeeld biologische groenten of fruit, maar wist je dat je er ook biologische wijn mee kan kopen? Hoog tijd om onze wijnvoorraad een keertje aan te vullen, denken wij dan!

€ 8,49 – Le Manpot via Bio-Planet

Overnachting
Overnachting

Heb jij nood aan een break? Druk dan even de pauzeknop in en boek een overnachting met je ecocheques. Dit kan bij verblijven die het internationale ecolabel Green Key behaald hebben. Wij zetten onze favorieten eerder al op een rijtje.

© Toa Heftiba via Unsplash

Kledij en cosmetica
Kledij en cosmetica

Last but not least kan je er ook kleren en cosmetica mee kopen. Bij bepaalde winkels zoals bijvoorbeeld Supergoods in Mechelen en Antwerpen aanvaarden ze op hun producten ecocheques. Je kan er dus naar hartenlust mee gaan shoppen en je garderobe of make-upcollectie mee aandikken.

Body lotion: € 29 – Björk & Berries via Supergoods

Lees ook: