Home Lifestyle Dieren OPGEPAST: probeer deze namiddag niet met je hond te wandelen

OPGEPAST: probeer deze namiddag niet met je hond te wandelen

Het asfalt is bloedheet!

© Getty

Het is snikheet buiten en daar hebben niet alleen wij, maar ook onze huisdieren last van. Denk je dat jouw hond nood heeft aan een wandeling? Doe dat dan niet tussen 12u en 18u, want het asfalt is bloedheet!

Laat je niet vangen want de straat ziet er misschien niet warm uit, maar is wel degelijk gevaarlijk heet. Als het asfalt warmer is dan 50 graden kunnen de voetzooltjes van je hond ernstig verbranden. En dat is een probleem, want die voetzooltjes dienen er juist voor om het lijfje van je hond te laten afkoelen.

Cold pack

Hetzelfde geldt voor het strand, want ook dat wordt deze namiddag bloedheet. Wil je écht naar buiten met je viervoeter? Zoek dan een bos op waar je in de schaduw kan lopen of laat hem even dollen in het gras.

Zijn de zooltjes van je woef al verbrand of zijn ze ontstoken? Contacteer dan meteen je dierenarts! Natuurlijk zijn er nog een aantal kleine dingen waar je op moet letten nu het buiten zo warm is. Laat je hond nooit, maar dan ook echt nooit, in de wagen zitten en zorg dat hij voldoende vers water kan drinken, ook al ben je niet thuis.

Dierenarts Lucie Smeets gaf in De Volkskrant nog een handige tip: ‘Koel de hond niet met ijs op de vacht. Dan verkleinen de haarvaatjes, en wordt juist de uitwisseling van de warmte minder. Wat wel kan? Leg een cold pack tegen de huid van je hond, maar doe dat enkel als hij dat zelf comfortabel vindt.’

Meer tips: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.