Home Lifestyle Waldek is terug in ‘Thuis’: ‘Ik voelde me schuldig’

Waldek is terug in ‘Thuis’: ‘Ik voelde me schuldig’

Bart Van Avermaet verdween in september tot grote teleurstelling van de fans na 17 jaar uit de serie.

© Een

Televisiekijkend Vlaanderen stond op zijn kop toen Waldek na 17 jaar in ‘Thuis’ zijn afscheid aankondigde. Twee maand later is het populaire personage van Bart Van Avermaet al terug.

Waldek Kozinsky, gespeeld door Bart Van Avermaet, vertrok begin september terug naar zijn thuisland Polen. Volgens de producers van de immens populaire serie was zijn verhaal na al die jaren afgerond. Toch reageerden de fans enorm teleurgesteld op de exit van de vaste waarde.

Aangezien Waldek niet stierf in het programma bleef de deur voor hem nog altijd op een kiertje staan en was een terugkeer niet volledig uitgesloten. Die is er nu een pak vroeger dan verwacht, want in de aflevering van gisterenavond dook de klusjesman onverwacht al terug op!

‘In de war’

We kunnen de vaste kijkers van de serie geruststellen: het is geen flashback of een comeback van korte duur. ‘Waldek is terug om te blijven’, aldus de makers. Het is Nuria, de biologische mama van Zoë, die Waldek om hulp vroeg en daarom keerde hij terug naar ons Belgenlandje. Waldek ontdekte in het vorige seizoen dat hij niet de echte papa van het kindje is en hij moest baby Zoë afgeven. Dat was een van de redenen dat hij naar Polen vluchtte.

Bart Van Avermaet wist al die tijd dat zijn exit van korte duur ging zijn en hij is opgelucht dat hij eindelijk de waarheid mag vertellen. ‘Verhaalgewijs was het natuurlijk het meest ideale scenario dat de kijkers dachten dat Waldek voorgoed in Polen zou blijven’, aldus Bart. ‘Maar ik voelde me toch schuldig. Zelfs mijn collega’s waren in de war. Eigenlijk vroeg niemand of ik mijn C4 had gekregen van de VRT, anders had ik wel eerlijk gezegd hoe de vork in de steel zat.’

Wil je de eerste scène van Waldek zijn terugkeer zien? Kijk dan zeker naar onderstaand filmpje.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.