Home Lifestyle 7 vragen die we ons stellen over het derde seizoen van ‘La...

7 vragen die we ons stellen over het derde seizoen van ‘La casa de papel’

Morgen krijgen we de antwoorden!

Morgen zeggen we weer ‘Bella, ciao!’ tegen onze favoriete bende criminelen in een nieuw seizoen van de Netflixserie ‘La casa de papel’. Eindelijk krijgen we antwoorden op de prangende vragen die we ons nu al maandenlang stellen.

Om dan tegen het einde van het seizoen weer met een hoop nieuwe vragen te zitten die pas in het vierde deel beantwoord worden… Ach ja, is de suspense vooraf niet het allerleukste deel? ¡Claro!

1. Leeft Berlín nog?

Berlín is te zien in de trailer voor het derde seizoen en acteur Pedro Alonso Ochoro was aanwezig op de rode loper op de première in Madrid een week geleden. Het is dan ook honderd procent zeker dat de doodgewaande broer van El Profesor meespeelt in het derde seizoen, maar de vraag is of hij opstond uit de doden of enkel voorkomt in flashbacks. We vermoeden dat laatste, maar de makers blijven ons wel teasen met het idee van dat eerste.

2. Zijn alle koppels nog samen?

De liefde mocht zegevieren aan het einde van deel 2. Maar zijn Río en Tokio, Mónica en Denver en El Profesor en ex-politie-inspecteur Raquel Murillo twee jaar na de feiten nog altijd samen? En hoe zit het met het kindje van Mónica? Zij was in de vorige seizoen zwanger van bankdirecteur Arturo, die ze tijdens de gijzeling liet zitten voor Denver.

3. Wat is de rol van Arturo in het derde seizoen?

Over Arturo gesproken, de (ex-)bankdirecteur lijkt een vrij grote rol te gaan spelen in het derde deel. Op de officiële Instagrampagina van ‘La casa de papel’ kan je een filmpje bekijken waarin Arturo, ofwel acteur Enrique Arce, het verhaal van het eerste en tweede seizoen vertelt vanuit zijn standpunt. Op het einde zegt hij dat hij ervoor zal zorgen dat de bende niet nog eens wegkomt met hun misdaden. ‘Dit seizoen is het El Profesor versus Arturo Roman’, besluit hij.

4. Hoe kan het dat Río wordt opgepakt en Tokio kan ontkomen?

Río en Tokio wonen samen op een klein, paradijselijk eiland, zoveel is duidelijk uit de trailer. Maar hoe kan het dat Tokio kan ontkomen wanneer de politie het eiland bestormt en dat Río wel gevangengenomen wordt? En hoe is de politie hen na al die tijd op het spoor gekomen?

5. Hoe gaat de bende ervoor zorgen dat Río bevrijd wordt door de Bank van Spanje te beroven?

Het is geweten dat El Profesor zijn bende opnieuw samenroept en aanvult met drie nieuwe leden om Río te bevrijden. Het verwarrende is dat ze dit willen doen door een nieuwe overval te plegen. Dit keer zullen ze een inval doen op de centrale bank van Spanje, waar onder meer de goudreserves van het land worden bewaard. Maar hoe heeft Río hier baat bij? El Profesor heeft ongetwijfeld weer een ingenieus plan uitgedokterd, al zegt acteur Alvaro Morte dat het brein van de bende voor deze overval niet genoeg tijd heeft om alles zo perfect te plannen als de vorige keer. Het wordt dus extra spannend!

6. Zal het seizoen eindigen op een vervelende cliffhanger?

Goed nieuws: ‘La casa de papel’ krijgt een vierde seizoen. De opnames daarvoor zijn zelfs al begonnen! Het (mogelijke) slechte nieuws is dat dat super snel geschreven vervolg weleens zou kunnen betekenen dat een verhaallijn in tweeën werd gesplitst – zoals bij deel 1 en 2 – en dat het derde seizoen dus op een cliffhanger eindigt. Laat ons zeggen dat de kans groot is dat je na dit seizoen met evenveel of zelfs meer vragen zit dan op dit moment.

7. Overleeft de volledige bende het derde seizoen?

In de eerste twee seizoenen verloor de bende van El Profesor drie leden: Moskou, Helsinki en Berlín –  al is dat laatste nog definitief te bevestigen. De kans dat een tweede, nog grotere overval geen slachtoffers zal kosten, is klein, denken wij dan. Maar wie zal het worden? Zal Río de folteringen die hij in gevangenschap moet doorstaan niet overleven? Zal Tokio vervolgens sterven van verdriet? Alles kan!

Het derde deel van ‘La casa de papel’ staat vanaf vrijdag 19 juli (rond 9u ‘s morgens) op Netflix.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.