Home Lifestyle Feit of fabel? ‘De volle maan geeft je orgasme een boost’

Feit of fabel? ‘De volle maan geeft je orgasme een boost’

Tip: houd de avond van 14 september vrij!

Seks bij volle maan
© Muhammed Ali via Unsplash

Vrijen tijdens de volle maan, romantischer kan het niet worden. Naast het mooie decor nog een reden nodig om tijdens de volle maan met je lief de koffer in te duiken? Ze zou volgens verschillende bronnen je seksleven bevorderen en je orgasme een serieuze boost geven, maar klopt dat wel?

Wanneer de maan haar hoogtepunt bereikt, zou datzelfde gelden voor ons seksleven. Hoe dan? Zoals we lang geleden allemaal leerden, werkt de maan in cycli die de natuur, en dus in principe ook ons, beïnvloeden. De volle maan zou dus een bijzondere kracht hebben en ons seksleven een opkikker geven.

Tijdens de volle maan zou de weerwolf in ons naar boven komen en zouden onze zintuigen verscherpt worden. Daarom zouden ook onze seksuele verlangens tien keer zo opwindend zijn als ‘normaal’. Dat we meer seksueel actief zijn tijdens de volle maan viel ook een aantal datingsites, waaronder Smartdate op. Daar merkten ze in het verleden een explosie op in het aantal registraties en berichten dat werd verzonden op volle maanavonden.

Feit of fabel?

Toch is en blijft het een fabeltje dat de volle maan een invloed heeft op de mens, net zoals het volgens Frank Deboosere een fabeltje is dat de volle maan het aantal geboortes zou beïnvloeden. De maan heeft een invloed op de getijden van de zeeën, en dus niet op ons. Uit een studie van Dr. Abarbanel blijkt wél dat we tijdens de volle maan meer seks hebben dan gewoonlijk. Dat is dan weer puur te wijten aan de romantiek die een volle maan creëert. Ze zal dus met andere woorden geen invloed hebben op je orgasme.

Waarom we dan zoveel gebeurtenissen wijten aan de volle maan? Omdat ze simpelweg opvallender is dan een halve maan. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we de wetenschap niet op de proef mogen stellen. Zet daarom 14 september alvast in je agenda, want dan hangt er ‘s nachts opnieuw een volle maan aan de hemel!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.