Home Lifestyle Food VeggieChallenge – Dag 19: supersnelle pasta met feta en kerstomaatjes

VeggieChallenge – Dag 19: supersnelle pasta met feta en kerstomaatjes

Ideaal voor als je geen tijd (lees: zin) hebt om lang in de keuken bezig te zijn.

veggiechallenge dag 19
© Sigurd Kranendonk

EVA vzw daagt je vanaf 1 maart voor de tweede keer uit om meer plantaardig te eten met de VeggieChallenge. Het is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid en voor het milieu. Én het is gewoon superlekker! Kan je wel wat inspiratie gebruiken om telkens iets heerlijk op je bord te toveren? Wij voorzien je elke dag van een recept zonder vlees en vis. Het recept van de dag: supersnelle pasta met feta en kerstomaatjes.

Dertig dagen lang als flexitariër, vegetariër of veganist leven onmogelijk? Niet met deze recepten! Ze zijn lekker, én simpel klaar te maken. Zo doorsta je de VeggieChallenge met glans.

PS om het toegankelijk te houden hebben we zorgvuldig veggie en vegan recepten geselecteerd die geen vis en vlees bevatten, maar eventueel wel kaas (met dierlijk stremsel) bijvoorbeeld. Wie helemaal vegetarisch wil eten, moet ook letten op instinkers zoals gelatine en dierlijk stremsel, en dus ook bepaalde kazen schrappen van het menu. Wie veganistisch wil eten, moet alle dierlijke producten van het menu schrappen. Meer info hierover vind je hier.

Wat heb je nodig?

 • 400 g tagliatelle
 • 50 g Griekse yoghurt
 • 200 g feta, verkruimeld
 • 200 g kerstomaatjes, gehalveerd
 • 6 takjes dille, fijngehakt + extra om te bestrooien
 • Peper
 • Zeezout

Hoe maak je het?

 1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Doe de yoghurt met de helft van de feta in een klein pannetje en warm op. Zorg dat de feta kan smelten, maar dat die niet gaat koken, want dan gaat de yoghurt schiften.
 3. Leg de tomaatjes in een vergiet en giet de pasta met het kookvocht eroverheen af. Leg de pasta en tomaatjes weer in de pan en meng met het yoghurtmengsel en de dille. Breng op smaak met wat peper. De feta is waarschijnlijk al zout genoeg. Zo niet, voeg dan wat zeezout toe.
 4. Bestrooi met de rest van de feta en dille en serveer.

‘Zomers koken met Yvon’ – 24,99 euro bij Standaard Boekhandel.

Check hier onze andere VeggieChallenge-recepten.

Lees ook: