Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Wout Hendrickx

Say cheese!

VeggieChallenge – Dag 3: miniquiches met appel en camembert

De redactie

EVA vzw daagt je vanaf 1 maart voor de tweede keer uit om meer plantaardig te eten met de VeggieChallenge. Het is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid en voor het milieu. Én het is gewoon superlekker! Kan je wel wat inspiratie gebruiken om telkens iets heerlijk op je bord te toveren? Wij voorzien je elke dag van een recept zonder vlees en vis. Recept van de dag: miniquiches met appel en camembert.


Dertig dagen lang als flexitariër, vegetariër of veganist leven onmogelijk? Niet met deze recepten! Ze zijn lekker, én simpel klaar te maken. Zo doorsta je de VeggieChallenge met glans.

PS om het toegankelijk te houden hebben we zorgvuldig veggie en vegan recepten geselecteerd die geen vis en vlees bevatten, maar eventueel wel kaas (met dierlijk stremsel) bijvoorbeeld. Wie helemaal vegetarisch wil eten, moet ook letten op instinkers zoals gelatine en dierlijk stremsel, en dus ook bepaalde kazen schrappen van het menu. Wie veganistisch wil eten, moet alle dierlijke producten van het menu schrappen. Meer info hierover vind je hier.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 2 rollen bladerdeeg (kant-en-klaar)
  • boter
  • 3 appels (jonagold)
  • sap van 1 citroen
  • 120 g camembert
  • peper
  • 4 eieren
  • 100 ml zure room
  • 2 el honing
  • 8 quichevormpjes (doorsnede: ± 10 cm)
  • bakpapier
  • bakparels

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij elk vel bladerdeeg in 4 stukken en bekleed er de beboterde quichevormpjes mee.
  2. Knip rondjes ter grootte van de quichebodempjes uit een vel bakpapier en leg die op de bodem. Bedek met bakparels en bak ze 15 minuten in de oven. Haal de quiches daarna uit de oven, verwijder de bakparels en het bakpapier, en laat ze even afkoelen.
  3. Spoel de appels en snij in partjes. Besprenkel met het citroensap om verkleuring tegen te gaan. Snij de camembert in kleine plakjes. Schik de partjes appel in de vormpjes, leg in het midden een plakje camembert en kruid met peper.
  4. Meng de eieren met de zure room. Schenk dat mengsel vervolgens over de appeltjes en bak 25 minuten in de oven.
  5. Haal de miniquiches uit de oven en besprenkel met honing.


Serveer warm of lauw. Tip: lekker met een slaatje van rucola, kerstomaatjes en noten.

Check hier onze andere vegetarische recepten.

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '