Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Wout Hendrickx

Pluk ze van je bord en smullen maar.

VeggieChallenge – Dag 18: gevulde courgettebloemen

De redactie

EVA vzw daagt je vanaf 1 maart voor de tweede keer uit om meer plantaardig te eten met de VeggieChallenge. Het is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid en voor het milieu. Én het is gewoon superlekker! Kan je wel wat inspiratie gebruiken om telkens iets heerlijk op je bord te toveren? Wij voorzien je elke dag van een recept zonder vlees en vis. Het recept van de dag: gevulde courgettebloemen.


Dertig dagen lang als flexitariër, vegetariër of veganist leven onmogelijk? Niet met deze recepten! Ze zijn lekker, én simpel klaar te maken. Zo doorsta je de VeggieChallenge met glans.

PS om het toegankelijk te houden hebben we zorgvuldig veggie en vegan recepten geselecteerd die geen vis en vlees bevatten, maar eventueel wel kaas (met dierlijk stremsel) bijvoorbeeld. Wie helemaal vegetarisch wil eten, moet ook letten op instinkers zoals gelatine en dierlijk stremsel, en dus ook bepaalde kazen schrappen van het menu. Wie veganistisch wil eten, moet alle dierlijke producten van het menu schrappen. Meer info hierover vind je hier.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 bolletje mozzarella
  • 100 g ricotta
  • 1 el geraspte parmezaan
  • 1 el peterselie, gehakt
  • 1 el bieslook, gesnipperd
  • 8 courgettebloemen
  • frituurolie
  • 1 ei, losgeklopt
  • bloem
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Snij de mozzarella in stukjes, doe er de ricotta, parmezaan, kruiden en peper en zout bij, en meng. Vouw de courgettebloemen open en knip de stamper en meeldraden weg.
  2. Vul de bloemen met het kaasmengsel, vouw de bloembladen opnieuw dicht en draai ze lichtjes samen, terwijl je ze goed tegen de vulling aan drukt. Verhit de frituurolie op 150°C.
  3. Haal de gevulde bloemen door het losgeklopte ei en wentel ze door de bloem. Klop de overtollige bloem af en frituur de gevulde bloemen in twee porties zo’n drie minuten in de hete olie. Schep ze af en toe om, zodat ze gelijkmatig kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer.


Recept: Natalie Peeters

Check hier onze andere VeggieChallenge-recepten.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '