Home Lifestyle Food UITGETEST: een majestueus kerstmenu dankzij de Foodbag-kerstbox

UITGETEST: een majestueus kerstmenu dankzij de Foodbag-kerstbox

Een heerlijk Belgisch kerstmenu op tafel toveren zonder dat je ervoor naar de winkel hoeft te gaan? Wij zijn fan!

© Foodbag

Wij hadden wederom de eer en het genoegen om een kerstfoodbox voor te proeven. De kerstbox van Foodbag zorgt voor een heerlijk kerstmenu met net dat tikkeltje meer.

Tijdens de feestdagen een kerstmenu bij elkaar puzzelen, vervolgens tussen honderden andere kerstgastheren en -vrouwen door de supermarkt hollen én de avond zelf verdrinken in je kookpotten en de vaat? Wij stellen onszelf de kerstdagen nét iets rozekleuriger voor. En Foodbag helpt ons dit jaar een handje.

Wil je zelf een hemels kerstdiner op tafel toveren, maar kan je wel wat lekkere inspiratie én boodschappenhulp gebruiken? Dan is de kerstbox van Foodbag helemaal iets voor jou. De receptjes gaan op het eerste gezicht ons petje iets te boven, maar worden gelukkig stap voor stap uitgelegd in de receptenfiches. En wil je de avond zelf niet te lang in de keuken staan, dan volg je best het handige stappenplan voor de voorbereidingen.

De focus van Foodbag ligt steevast op gezonde, verse voeding en duurzaamheid. En dat proef je ook in deze kerstbox. Het Gentse bedrijf werkt uitsluitend met seizoensgebonden producten van eigen bodem. Een leuke plus: Foodbag voorziet bij de moeilijkste delen van de recepten foto’s van de verschillende stappen. Superhandig!

Het menu:

  • Hapjes: Hapje van krokante pancetta, zachte geitenkaas & vijg, sint-jakobsnoot met avocadocrème en komkommersalsa en zakouskis van grijze garnaal en gerookte zalm met tuinkers
  • Voorgerecht: Torentje van warmgerookte zalm met lauwe geitenkaas, appel en sinaasappelsaus
  • Hoofdgerecht: Rosbief met knolseldercrème, gebrande ajuin, aardappelblokjes met geroosterde jonge wortelen en vleesjus
  • Dessert: Panna cotta van speculaas met gepocheerde peer en zelfgemaakte truffels

Het kerstmenu van Foodbag is overheerlijk. Een perfecte combinatie waarmee je gegarandeerd scoort bij je gasten. Er kruipt wat tijd in, maar het is absoluut de moeite waard. Smakelijk!

Praktisch

Je kunt de kerstbox bestellen tot dinsdag 12 december. Hij wordt vrijdag 22 december tussdn 17u en 22u aan huis geleverd (je krijgt op voorhand een mailtje met het exacte uur van levering).

Bestel hier je kerstfoodbox van Foodbag voor 4 (€ 109), 6 (€ 149), 8 (€ 179) of 12 (€ 239) personen.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.