Home Lifestyle Body IUW: tweet over parasiet die ‘s nachts van je gezicht eet bezorgt...

IUW: tweet over parasiet die ‘s nachts van je gezicht eet bezorgt het internet nachtmerries

Een Nederlandse journalist wees Twitter op het bestaan van een beestje dat in onze wimpers leeft, inclusief angstaanjagende foto.

parasiet
© Twitter

De urban legend die zegt dat we elke nacht in onze slaap enkele spinnen eten, blijkt gelukkig onzin te zijn. Maar dankzij een nieuw wetenschappelijk weetje kruipen we vanavond toch weer onrustig onder de wol. Nederlands journalist Mark Traa wees zijn volgers in een tweet op het bestaan van de Demodex-mijt, een parasiet die in onze wimpers leeft, en ze ‘s nachts verlaat om onze huid te eten en zijn behoefte te doen op ons gezicht. Klinkt eng? Wacht tot je de foto van het ding ziet.

Demodex-mijt

Soms is onwetendheid echt een zegen. Want wilden we weten dat er een microscopisch klein mormel in onze wimpers leeft? Tuurlijk niet. Maar Mark Traa, journalist bij het Nederlandse magazine Quest, maakt het weetje wereldkundig via Twitter. En zoals dat gaat met een opvallende tweet, ging die het web rond en kwam hij ook bij ons terecht. Helaas.

De aanwezigheid van deze Demodex-mijt, ook wel haarfollikelmijt, in de haarzakjes van je wimpers of wenkbrauwen of in de talgklieren is grotendeels ongevaarlijk. Soms kan de mijt zich sterk gaan vermenigvuldigen – vooral bij mensen van middelbare leeftijd en kinderen – en dan kan er wat roodheid en irritatie optreden. Maar bij de meeste mensen maakt de mijt gewoon zijn nachtelijke wandeling en doet het beestje rustig zijn behoefte op je aangezicht, zonder dat jij er ook maar iets van merkt. Of voelen we nu toch plots iets kriebelen in onze wimpers?

Voilà, dat was het voor vandaag in de categorie ‘Dingen die je liever niet weet’. You’re welcome.

Meer over je lichaam: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.