Home Lifestyle 6 tips om toch vrolijk te blijven nu de dagen steeds kouder...

6 tips om toch vrolijk te blijven nu de dagen steeds kouder en korter worden

Heb jij ook een pak minder energie nu het steeds zo vroeg donker is?

vroege avond
© Alexandre Zanin via Pexels

Een van de redenen waarom we zo’n fan zijn van de zomer? Het is een stuk langer licht buiten waardoor we niet alleen vrolijker zijn, maar ook veel meer energie hebben. Nu de dagen beetje bij beetje kouder en korter worden, voelen we ons dan ook vaak futloos en iets minder happy dan anders. Net daarom hebben wij enkele tips op een rij gezet die je helpen om tijdens deze donkere dagen toch vrolijk te blijven.

Door de verstrengde veiligheidsmaatregelen van vorige week zijn we er niet vrolijker op geworden en de dagen die steeds korter en kouder worden, doen ons eerlijk gezegd ook niet veel deugd. Toch is er nog steeds geen reden om het hoofd te laten hangen! Heb jij het toch een stuk moeilijker nu alles zo grijs en grauw is? Probeer deze tips dan eens om toch vrolijk te blijven!

1. Stel enkele doelen voor jezelf

Probeer om wekelijks een aantal kleine taakjes te doen of jezelf iets aan te leren. Maak bijvoorbeeld je garderobe klaar voor de herfst en winter of stel een fotoalbum samen met alleen maar leuke herinneringen. Wedden dat je achteraf blij bent dat je het gedaan hebt en dat je er ook meer energie door gekregen hebt?

2. Maak het thuis extra gezellig

Nu het kouder en sneller donker is, heb je vaak minder zin om nog naar buiten te gaan. Het is daarom geen slecht idee om het binnen extra gezellig te maken. Investeer in een grotere televisie om die tv-avondjes in de zetel nog aangenaam te maken of wat dacht je van een vuurkorf op je terras? Zo kan je met je bubbel of nauwe contacten toch nog gezellig buiten zitten. Tip: vergeet zeker de marshmallows en de warme chocolademelk niet!

3. Maak elke dag een korte wandeling

Ondertussen is het al redelijk snel donker, maar om te voorkomen dat je last krijgt van een dipje is het belangrijk om dagelijks toch een portie zonlicht te krijgen. Maak daarom elke dag een wandeling, al is het maar vijftien minuten. Niet alleen goed voor je immuunsysteem, maar het helpt je ook om te focussen!

4. Stimuleer je zintuigen

Door je zintuigen te stimuleren, voel je je vaak al een stuk beter. Maak een heerlijke pompoensoep en geniet van al die verschillende geuren in de keuken. Of je kan ook gewoon simpelweg je favoriete geurkaars aansteken.

5. Stel een vrolijke playlist samen

Door naar de juiste nummers te luisteren, kan je in een mum van tijd weer vrolijk worden. Stel daarom een playlist samen met alleen maar vrolijke liedjes. Voeg af en toe wel een paar nieuwe songs toe zodat je steeds iets anders hebt om naar te luisteren. Tip: heb je het moeilijk om ’s ochtends uit bed te kruipen als het buiten nog pikdonker is? Stel dan vrolijk nummer in als wekker.

6. Doe eens iets lief voor iemand anders

Verras je mama, je lief of je beste vriendin met een kleine attentie. Nog een optie is om enkele plaatselijke goede doelen of dierenasielen te steunen. Een leuk en lief gebaar – hoe klein het ook mag zijn – kan de dag van iemand anders meteen goed maken. Zeker als ze zelf toevallig een baaldag hebben!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.