Home Lifestyle Food BBQ op de planning? Dankzij deze 5 tips maak jij de beste...

BBQ op de planning? Dankzij deze 5 tips maak jij de beste aardappelsalade

Een bijgerecht dat niet mag ontbreken als je gaat grillen!

aardappelsalade
© Getty

De weergoden hebben deze week zonnige temperaturen voor ons besteld, en daar hoort uiteraard ook een BBQ (of twee) bij. Wil jij graag eens je eigen aardappelsalade maken, maar smaakt het uiteindelijke resultaat nooit zo lekker als de variant uit de winkel? Probeer het dan eens met onderstaande tips. Succes!

Geen BBQ zonder een goed glas wijn, een paar van je favoriete vleesjes (of vegetarische alternatieven) én een grote portie aardappelsalade. Heb jij alleen moeite om dit bijgerecht even lekker klaar te maken als wanneer je het in een pakje zou kopen? Dan kunnen onderstaande tips alvast goed van pas komen.

1. Kies de juiste soort aardappelen

Welke aardappelen je gebruikt, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur, maar weet dat ze elk voor een ander resultaat zorgen. Vind jij het niet erg als je aardappelen een beetje afbrokkelen en zo zorgen voor een lekker romige salade? Kies dan voor bloemige of kruimige aardappelen. Liever een vaste beet en wat meer contrast met je zachte saus? Dan koop je beter de vastkokende variant.

2. Doe voldoende zout in je water

Door zout toe te voegen aan je pot met water zorg je er automatisch voor dat je aardappelen meer smaak hebben. Tijdens het kookproces krijgen de kruiden namelijk de kans om goed binnen te dringen in de aardappelen. Voeg je pas achteraf zout toe? Dan smaken je aardappelen wellicht een beetje flets.

3. In gelijke stukken

Vaak snijden we snel onze aardappelen in stukjes, maar je zorgt er best voor dat alle stukjes zo gelijk mogelijk gesneden zijn. Anders is het mogelijk dat sommige stukken nog rauw zijn terwijl andere stukjes al een stuk zachter aanvoelen.

4. Kook ze niet te lang (of te kort)

Ben jij terwijl je je aardappels aan het koken bent meteen ook je tafel aan het dekken of een heerlijke cocktail aan het maken? Vergeet dan niet om vooraf je wekker te zetten, want je aardappels te kort of te lang koken, is een no go. Tip: voeg je aardappelen toe wanneer het water nog koud is en niet pas wanneer het kookt. Zo voorkom je dat de binnenkant nog rauw is terwijl de buitenkant al lang gaar is.

5. Voeg je dressing op het juiste moment toe

Naar gelang wat voor dressing of sausje je maakt, voeg je deze best pas op een ander moment toe. Ga jij voor een romige saus op basis van bijvoorbeeld mayonaise? Wacht dan tot je aardappelen volledig zijn afgekoeld. Anders gaat je mayo smelten waardoor je aardappelsalade aan de vette kant zal zijn. Liever een dressing op basis van azijn? Voeg deze dan gerust meteen toe. Zo kunnen de smaken goed in de aardappelen indringen.

Lees ook: