Home Lifestyle Body Think Pink deelt morgen 100.000 gratis pralines in de vorm van een...

Think Pink deelt morgen 100.000 gratis pralines in de vorm van een borst uit

De sensibiliseringscampagne gaat door in 15 verschillende steden.

think pink pralines
© Think Pink

Oktober staat ook wel bekend als de borstkankermaand en dat is voor de organisatie Think Pink de geknipte periode om vrouwen én mannen te sensibiliseren voor het ‘Bevolkingsonderzoek kanker’. Daarom deelt de organisatie op donderdag in vijftien Belgische steden meer dan honderdduizend pralines in de vorm van een borst uit.

De actie zal doorgaan in de steden Brussel, Gent, Brugge, Kortrijk, Oudenaarde, Halle, Ninove, Luik, Verviers, Charleroi, Namen, Nijvel, Ottignies, Aarlen en Libramont. Met de pralines wil Think Pink vrouwen vanaf 50 jaar aanzetten om in te gaan op de uitnodiging voor het tweejaarlijkse ‘Bevolkingsonderzoek borstkanker‘. Hoe sneller borstkanker opgespoord wordt, hoe beter de genezingskansen. Uit een onderzoek van UZ Leuven blijkt dat lotgenoten bij wie borstkanker vastgesteld werd dankzij screening, minder therapie nodig hebben.

100.000 borstkankerpatiënten

Deelname aan het onderzoek blijft een belangrijke uitdaging. Vanaf 50 jaar is de controle gratis, maar nog te weinig vrouwen gaan hierop in. België scoort zelfs bijzonder slecht. In Vlaanderen neemt iets meer dan de helft van de vrouwen deel aan het onderzoek. In Wallonië en Brussel gaat het over amper 10%. Elke dag krijgen in ons land 29 vrouwen te horen dat ze borstkanker hebben. Verontrustende cijfers, zeker als je weet dat elke dag zes vrouwen overlijden aan de gevolgen van de vreselijke ziekte en dat ons land momenteel maar liefst 100.000 borstkankerpatiënten telt.

Met campagnes zoals het uitdelen van pralines wil Think Pink het tij doen keren. Vorige maand raakte al bekend dat Coralie Barbier, modeontwerpster en vrouw van Stromae, voor het ontwerp van het vijfde Pink Ribbon-lintje werd ingeschakeld. Je kan dat lintje voor amper € 3 opspelden. Wil je proeven van de heerlijke pralines die Think Pink morgen uitdeelt? De precieze locaties vind je hieronder!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.