Home Lifestyle THE SINGLE LIFE: Kenneth was op zijn 30ste bijna 2,5 jaar single

THE SINGLE LIFE: Kenneth was op zijn 30ste bijna 2,5 jaar single

'Casual flirts of friends with benefits, dat ligt niet in mijn aard.'

Meestal laten we in Flair vrouwen aan het woord, maar deze keer is het de beurt aan de mannen! En meer bepaald de mannelijke singles. Wat zoeken ze in een relatie, hoe zoeken ze een relatie? En hoe zien ze de single vrouwen vandaag? Ladies, lees en leer bij!

‘Ik ben niet de man die snel van de ene relatie in de andere springt. Ik moest de breuk met mijn laatste vriendin echt even verwerken voor ik klaar was voor iets nieuws. We waren maar zeven maanden samen, maar ik was klaar om de volgende stap in onze relatie te zetten. Zij niet, jammer genoeg. Het is daar bij mij dikwijls op stukgelopen: ik meende het meer dan de vrouwen met wie ik samen was. Ik verlang erg naar dat huisje, tuintje, boompje, kindje en misschien dat ik daardoor te snel ga en vrouwen afschrik. Maar als ik iemand graag zie, ga ik er 100 procent voor.

Ik verlang erg naar dat huisje, tuintje, boompje, kindje. Misschien dat ik daardoor te snel ga en vrouwen afschrik.

Casual flirts of friends with benefits, dat ligt niet in mijn aard. Er is meer dan dat, als je seks hebt, moet er toch een band ontstaan? Kijk, ik ben dan een serieuze kerel, waar vrouwen schijnbaar toch naar op zoek zijn, maar ik ben dan blijkbaar te serieus (lacht). Ach, het is een beetje een evenwicht zoeken tussen niet te hard van stapel lopen en er toch genoeg voor gaan. En ik vind wel dat je in een relatie ook je eigenheid moet bewaren. Elk je eigen hobby’s en vrienden houden. Ik ga graag gewoon met mijn maten een pintje drinken zonder dat mijn vriendin daar altijd bij moet zijn.’

Er zijn ook goeie gasten

‘Na een pauze van twee jaar ben ik nu opnieuw aan het daten. Af en toe schrijf ik me in voor een speeddate of een single-event. Ik zit niet op Tinder omdat ik het gevoel heb dat ik die eerste ontmoeting in het echte leven nodig heb om te zien hoe iemand praat en kijkt. Ik wil iemand recht in de ogen kunnen kijken. Al zijn er vrienden van mij die elkaar wel gevonden hebben via Tinder, dus misschien verander ik nog wel van mening. Ik ga natuurlijk minder uit, en als we nog eens weggaan, heb ik geen wing woman of man meer zoals vroeger. De meeste vrienden zijn koppels. We spreken ook vaak thuis af. Dat is wel eens leuk om in die familiale sfeer te zitten, maar je voelt dan ook wel extra wat je mist.

Wat ik ervaar bij vrouwen, is dat ze zich wel openstellen maar toch niet volledig. Ze zijn heel voorzichtig als ze iemand leren kennen. Ik begrijp dat wel, maar ik heb soms het gevoel dat ze te afwachtend zijn. Ze moeten ook beseffen dat er nog goede gasten rondlopen, die ook iets serieus willen. Dat we niet allemaal players zijn. Maar goed, ik vind het ook niet altijd makkelijk om de eerste stap te zetten. Niemand wil toch het deksel op zijn neus krijgen hé? Na een date laat ik het meestal op z’n beloop. Ik zie dan wel wat er van komt en of ik actie onderneem.

Ik heb een tof leven, ga ook geregeld alleen op reis, maar ik mis wel iemand om samen mee die toekomst op te bouwen. Ik heb veel vrouwelijke vriendinnen en zij leven gelukkig mee met mijn datingperikelen. Ik weet dat ze me een goeie madam toewensen. Dus we zien wel wat de toekomst brengt.’

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.