Home Lifestyle ‘The End of the F***ing World’ krijgt een tweede seizoen

‘The End of the F***ing World’ krijgt een tweede seizoen

Het nieuws zorgt voor gemengde gevoelens: kan een tweede seizoen het eerste alleen maar verpesten?

‘The End of the F***ing World’ was een megahit op Netflix, dus doet de streamingdienst wat die met hyperpopulaire series doet: een vervolg bestellen. Het tweede seizoen van het tienerdrama werd zonet officieel aangekondigd, maar de reacties van fans zijn niet onverdeeld positief.

Seizoen 2

Er gingen allang geruchten over een mogelijk tweede seizoen van ‘The End of the F***ing World’, de achtdelige serie met tieners Alyssa en James in de hoofdrollen die sinds januari bij ons op Netflix te zien is. Met een veelzeggende tweet werden die geruchten bevestigd.

‘We’ll be f***ing back’ staat er te lezen, een zin die onmiddellijk vragen oproept. Zij die het eerste seizoen zagen, weten namelijk dat James op het einde van de laatste aflevering neergeschoten wordt. Betekent de tweet dat zowel Alyssa als James terugkomen en dat die laatste dus niet dood is, of staat ‘we’ gewoon voor de serie in zijn geheel? Maker Jonathan Entwistle zei in een eerder interview alleszins al dat de serie voor hem over James en Alyssa gaat en dat die personages dan ook nodig zouden zijn voor een – toen nog hypothetisch – tweede seizoen.

Gemengde gevoelens

Het nieuws over het tweede seizoen wordt op heel wat gejuich onthaald, maar er zijn ook veel gemengde gevoelens bij de fans van het eerste seizoen. Velen vinden dat de achtste aflevering van ‘The End of the F***ing World’ eindigde op de perfecte cliffhanger en dat daaraan een vervolg breien dat einde mogelijk verpest. Het verhaal van de graphic novel van Charles Forsman waarop de serie gebaseerd is, eindigt bovendien met diezelfde scène. Dat betekent dat de schrijver van de serie, Charlie Covell, zich deze keer niet kan laten inspireren door Forsman. Zal seizoen 2 het eerste kunnen evenaren? En zo niet: verpest een minder vervolg dan niet de genialiteit van het eerste deel?

Wat denk jij: is dit goed nieuws of kan een tweede seizoen alleen maar teleurstellen?


Er werd niet bekendgemaakt wanneer het tweede seizoen op Netflix zal staan.

Meer series om te zien: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.