Home Lifestyle Film Deze gloednieuwe website gaat na hoe vrouwvriendelijk seksscènes zijn

Deze gloednieuwe website gaat na hoe vrouwvriendelijk seksscènes zijn

The Clit test
© Universal Studios

Films als ‘Fifty Shades of Grey’ en ‘After’ laten ons sowieso warm lopen, maar ook geile series als ‘Sex Education’, ‘You Me Her’ en ‘Wanderlust’ weten we op een romantische avond wel te smaken. Nochtans zijn heel wat seksueel getinte film, series én boeken niet altijd even vrouwvriendelijk. Dat is waar de website The Clit Test nu verandering in wel brengen.

Minder penis en meer clitoris op het scherm, daar komt het doel van de gloednieuwe website op neer. Bezielers Frances Rayner (34) en Irene Tortojada (25) schuimen streamingplatforms af op zoek naar erotische scènes en beoordelen hoe vrouwevriendelijk ze zijn. Met welke factoren ze zoal rekening houden? Of de bewegingen die de vrouw maakt realistisch zijn, of ze een orgasme krijgt en hoeveel keer haar lichaam in beeld komt. Irene en Frances ergeren zich namelijk aan de onnatuurlijk manier waarop vrouwen tijdens seksscènes vaak in beeld gebracht worden, terwijl dat bij hun mannelijke tegenspeler vaak niet het geval is.

Fails en Passes

En de website gaat nog verder dan alleen maar het beoordelen van films en series, want ook boeken en muziekclips worden onder de loep genomen door de twee dames. Ze willen vooral meer clitoris in beeld en daarom krijgt alles wat nog maar suggereert dat de vrouw zichzelf bevredigd of (oraal) bevredigd wordt goede punten. Op de website krijgt elk van die scènes een kleine feedback en worden ze onderverdeeld in de categorieën ‘Fails‘ en ‘Passes‘. Zo krijgt het mooie ‘Below Her Mouth‘ een dikke vette Pass en de volgende feedback: ‘Masturbatie met een douchekop en veel orale seks! Jammer genoeg zijn er ook nog steeds een paar orgasmes door alleen penetratie.’ Aflevringen 2 en 3 van ‘Sex Education‘ krijgen dan weer een beduchte Fail omdat de vrouwen tijdens die seksscènes enkel door penetratie klaarkomen.

Het is volgens de twee vrouwen broodnodig om meer vagina in beeld te brengen, want het zou ervoor kunnen zorgen dat we ook in real life meer inspraak durven hebben in de slaapkamer. Volgens Irene en Frances komt 80 % van de vrouwen niet klaar door penetratie. Meer zelfs, want maar liefst 40 % zou áltijd moeite hebben om klaar te komen. En daar stopt het nog niet, want ongeveer 60 % van de vrouwen heeft al eens een orgasme gefaket om hun mannelijke bedpartner te plezieren…

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Vroeger wist ik totaal niet hoe ik mezelf moest bevredigen. Ik wist alles van pijpen, penetratie en mannelijke masturbatie af, maar heb nergens geleerd hoe het vrouwelijke lichaam in elkaar zit. Bij vrouwen ging het altijd over zwangerschappen of maandstonden, nooit over seks, laat staan over onszelf bevredigen’, vertelt Frances tijdens een interview met Vogue. ‘Onze popcultuur doet nog steeds alsof de clitoris een geheim is en geen belangrijke rol heeft in ons seksleven. Daar is natuurlijk niets van aan, want het is superbelangrijk voor ons genot in bed. Wat de penis is voor de man, is de clitoris voor de vrouw.’

Ben je het zelf (on)eens met een seksscène of heb je een suggestie? Deel dat dan op Instagram of Twitter met de hashtag #ClitTestPass of #ClitTestFail. Je kan ook altijd een mailtje sturen naar theclittest@gmail.com.

Lees ook: