Home Lifestyle Body SURPRISE: een citroen is het perfecte middel tegen tal van schoonheidskwaaltjes

SURPRISE: een citroen is het perfecte middel tegen tal van schoonheidskwaaltjes

Natuurlijk én goedkoop.

Goede schoonheidsproducten hoeven niet altijd duur te zijn. Dat bewijst de citroen. Het fruit is de oplossing voor heel wat van onze klachten. If life gives you lemons, make lemonade of gebruik ze tegen schilfertjes, gele nagels of een slechte adem. Squeeze it!

Een citroen is meer dan enkel dat schijfje dat een lekkere toets geeft aan je water of cola. Het fruit heeft heel wat positieve effecten op onze schoonheid. We zetten ze even voor jullie op een rijtje.

1. Puistjes
Komt er een puist piepen net de avond voor je een toffe date hebt of naar een belangrijk feestje moet? Snij een citroen in stukjes en duw die zachtjes tegen het plekje. Laat een vijftal minuten inwerken en was je gezicht met koud water. Kijk wel uit dat je geen citroensap in je ogen krijgt!

2. Insectenbeten
Ben je elke avond de favoriete maaltijd van die verdomde muggen? Met als gevolg een paar jeukende bulten zo groot als de Himalaya? Wrijf er wat citroen op en die kriebel zal fel verminderen.

3. Slechte adem
Niks zo heerlijk als die lekkere looksaus op je pitta, maar ook niks zo vervelend als de stinky breath de dag erna. Doe wat citroensap in je water, dat zorgt voor verfrissing.

4. Schilfertjes
Durf je al een tijdje geen zwarte bovenstukken meer te dragen omdat je die witte schilfertjes daar zo goed op ziet? Wrijf wat citroensap tijdens het douchen in je haar. De roos zal zichtbaar verminderen en het ruikt nog goed ook.

5. Volle maag
Heb je na een avondje op restaurant een foodbaby van zo’n zes maanden in je buik zitten? Een beetje citroensap in je water stimuleert je metabolisme en helpt de spijsvertering.

6. Gele nagels
Elke vrouw die geregeld haar nagels in een ander hip kleurtje lakt, heeft het al meegemaakt: vergeelde nagels. Wrijf er even over met een halve citroen en ze worden merkbaar terug witter.

7. Gele tanden
Droom je van een witte tandpasta smile? Begin dan eens met je tanden te poetsen met een combi van een kwart citroen en twee eetlepels appelazijn. Dit mag je wel niet te vaak doen, en laat het zeker ook niet meer dan één minuut op je tanden zitten.

8. Pigmentvlekken
Heb je een aantal vlekjes die niet bepaald de naam ‘tache de beauté’ waardig zijn, gebruik dan eens een citroenmaskertje. Dat bestaat uit een theelepel citroensap en een theelepel honing. Laat het goedje een kwartiertje inwerken en herhaal dit elke dag van de week. Op termijn worden de vlekjes minder zichtbaar.

9. Droge lippen
In de winter de barre kou en in de zomer de hevige airco, onze lippen krijgen het elk seizoen hard te verduren. Wrijf ze in met een mengeling van citroensap en suiker. Je lippen zijn voelbaar zachter.

10. Vette huid
Shine bright like a diamond, maar liefst niet met je huid. Verzorg je gezicht voor het slapen gaan met in citroensap gedrenkte watjes en spoel je gezicht de volgende morgen goed af.

Vergeet ook niet af en toe een citroen te eten, dat kan nooit kwaad.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.