Home Lifestyle BELUISTER: Spotify lanceert verschillende playlists ter ere van de Pride Month

BELUISTER: Spotify lanceert verschillende playlists ter ere van de Pride Month

© Pexels & Spotify

Let’s face it: de Pride Month ziet er dit jaar helemaal anders uit. Ze is niet minder kleurrijk, maar zal wel op een andere manier gevierd worden: niet met vlaggen en feestelijk praalwagens op straat, maar wel vanuit ons kot. Om toch een gevoel van samenhorigheid te creëren, stelde Spotify verschillende playlists samen om de LGBTQIA+-community een hart onder de riem te steken.

Muziek kan een positieve invloed hebben op ons mentaal welzijn en dat weten de makers van Spotify als geen ander. Daarom kwamen ze op het idee om dit jaar tijdens de maand juni een heleboel playlists van én voor de LGBTQIA+-community te delen. Zo hopen ze met hun ‘Unlike Any Other‘-campagne tijdens deze rare tijden toch een gevoel van samenhorigheid te creëren. ‘Hoewel LGBTQIA+-leden deze zomer niet de straat op kunnen, willen we hen toch het gevoel geven dat ze niet alleen zijn en hen overtuigen dat ze trots mogen zijn op wie ze zijn. Dat kunnen we verwezenlijken door hen muziek en podcasts aan te bieden’, lieten de makers van Spotify in een statement weten.

Progress Flag

Met de campagne wil Spotify de makers én luisteraars van de nummers en podcasts aansporen om hun uniciteit te omarmen en op te komen voor hun rechten. Opvallend: Spotify koos er niet voor om de standaard regenboogvlag te gebruiken voor de campagne, maar wel de Progress Flag. Die werd in 2018 gecreëerd door Daniel Quasar en heeft vijf strepen meer dan de traditionele Pride-vlag. Die vijf extra kleuren (wit, roze, lichtblauw, bruin en zwart) moeten inclusie van transgenders en niet-blanke LGBTQ+-leden symboliseren

Welke playlists Spotify ter ere van de Pride Month zoal samenstelde? ‘Pride Classics’, ‘Latin Pride’, ‘Alternative Pride’, ‘Queer as Folk’, ‘Disco Fever’, maar ook een ‘The House of…’-serie die in samenwerking met ‘Pose’-choreograaf Twiggy Pucci Garcon werd gecreëerd en de favoriete nummers van een aantal bekende LGBTQ+-leden in aparte playlists bundelt. Daarnaast werd er ook nog de officiële ‘LGBTQ+ Voices’-podcastplaylist gelanceerd die negen totaal verschillende, maar o zo interessante podcasts bundelt.

Benieuwd naar álle playlists die Spotify samenstelde? Je kan ze hier allemaal terugvinden. Enjoy!

Meer playlists:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.