https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle BELUISTER: deze playlists op Spotify vieren de lgbtqia+-gemeenschap

BELUISTER: deze playlists op Spotify vieren de lgbtqia+-gemeenschap

Van educatieve podcasts tot aanstekelijke nummers waarop je gewoon móét dansen.

© Pexels & Spotify

Let’s face it: The Belgian Pride ziet er dit jaar helemaal anders uit. Ze is niet minder kleurrijk, maar zal wel op een andere manier gevierd worden: niet met feestelijke praalwagens, wel met onder andere kleurrijke vlaggen en krijttekeningen. Maar geen feestje zonder muziek, en daarom kan je op Spotify verschillende playlists beluisteren die de lgbtqia+-gemeenschap vieren.

Muziek kan een positieve invloed hebben op ons mentaal welzijn en dat weten de makers van Spotify als geen ander. Daarom kan je op het streamingplatform een heleboel playlists van én voor de lgbtqia+-community beluisteren. Onder het motto ‘Unlike Any Other hoopt de streamingdienst zo een gevoel van samenhorigheid te creëren. ‘We willen de lgbtqia+-leden het gevoel geven dat ze niet alleen zijn en hen overtuigen dat ze trots mogen zijn op wie ze zijn. Dat kunnen we verwezenlijken door hen muziek en podcasts aan te bieden’, aldus Spotify in een statement.

Progress Flag

En hoe vier je The Belgian Pride beter dan met een streepje kleurrijke muziek? Met de playlists wil Spotify de makers én luisteraars van de nummers en podcasts trouwens aansporen om zichzelf te omarmen en op te komen voor hun rechten. Opvallend: Spotify koos er niet voor om de standaard regenboogvlag te gebruiken voor de campagne, maar wel de Progress Flag. Die werd in 2018 gecreëerd door Daniel Quasar en heeft vijf strepen meer dan de traditionele Pride-vlag. Die vijf extra kleuren (wit, roze, lichtblauw, bruin en zwart) moeten inclusie van transgenders en niet-blanke lgbtq+-leden symboliseren

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Welke playlists Spotify zoal samenstelde? ‘Pride Classics’, ‘Latin Pride’, ‘Rainbow Mix’, ‘Alternative Pride’, ‘Disco Fever’, maar ook een ‘The House of…’-serie die in samenwerking met ‘Pose’-choreograaf Twiggy Pucci Garcon werd gecreëerd en de favoriete nummers van een aantal lgbtqia+-leden, waaronder Jason Ozzie Ash, Byrell The Great, Jack Mizrahi Gucci en Jonovia Chase, in aparte playlists bundelt. Daarnaast kan je ook naar de ‘LGBTQ+ Voices’-podcastplaylist luisteren. Die bestaat uit zes totaal verschillende, maar oh zo interessante verhalen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Benieuwd naar álle playlists die Spotify samenstelde? Je kan ze hier terugvinden. Enjoy!

Meer playlists: