Home Lifestyle DAN TOCH: je kan dit weekend skiën, langlaufen en sleeën in de...

DAN TOCH: je kan dit weekend skiën, langlaufen en sleeën in de Ardennen

Wij weten wat we dit weekend gaan doen! ❄️

© Markus Spiske via Unsplash

We hebben er dit jaar héél lang op moeten wachten, maar het is dan toch eindelijk zover: de eerste sneeuwvlokjes in Vlaanderen zijn gevallen. En als we onze buienradar mogen geloven, zal er ook vandaag nog sneeuw uit de hemel vallen. Waarom dat in godsnaam goed nieuws is? Wel, in de Ardennen openen 8 pistes hun deuren voor skiërs, langlaufers en iedereen die tijdens de krokusvakantie nog van een beetje sneeuwpret wil genieten.

De sneeuw komt zo’n twee maanden te laat, maar beter laat dan nooit, toch? Wie dit jaar niet op skivakantie vertrekt, maar toch minstens een keer (outdoor) op de latten wil staan of op een slee of sneeuwscooter (!) wil zitten, moet vandaag, morgen of dit weekend naar de Ardennen trekken. Daar openen maar liefst acht skipistes de deuren van hun skiliften en niet alleen langlaufen, maar ook alpineskiën is er mogelijk.

Weekendje weg

Gisteren openden in de Oostkantons al enkele skipistes, maar er was één probleem: de wegen naar die centra waren volledig ondergesneeuwd. Vanaf vandaag kan je de skicentra gelukkig wel op een veilige manier met de wagen bereiken. In totaal zal je op acht verschillende plaatsen op de latten kunnen springen, maar voor de dikste laag sneeuw moet je in Houyres-Baugnez zijn, want daar ligt een wit tapijt van maar liefst 25 centimeter dik. Je kan er trouwens niet alleen skiën, maar ook sleeën en een tochtje maken op de sneeuwscooter.

Ook in Signal de Botrange en Baraque Michel ligt zo’n 20 centimeter sneeuw. Benieuwd waar je precies terechtkan en wat er in de buurt van de pistes nog te beleven valt? Je ontdekt het hier. Misschien wel een ideetje om er een gezellig weekendje weg van te maken en last minute een knus huisje te huren via Airbnb?

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.