Home Lifestyle Film Deze iconische scène werd bijna geschrapt uit ‘Titanic’

Deze iconische scène werd bijna geschrapt uit ‘Titanic’

Wedden dat zelfs jij deze legendarische zin al eens uit volle borst schreeuwde?

© giphy

‘Titanic’ is een van onze favoriete romantische films aller tijden. Nu blijkt dat een van de iconische scènes bijna geschrapt werd uit de blockbuster.

We zagen ‘Titanic’ al zo’n driehonderd keer. Oké, dat is misschien een beetje overdreven. Maar we bekeken de avonturen van Jack en Rose toch genoeg om bijna elke scène uit ons hoofd te kennen. Het poseren voor de naakttekening, de stomende vrijpartij in de auto, de innige omhelzing op de boeg van de boot of het tragische afscheid op de ronddobberende deur.

‘F*cking sell it!’

Een andere legendarische scène werd bijna (noodgedwongen) geschrapt uit ‘Titanic’. Het gaat om het moment waar Jack of Leonardo DiCaprio in het begin van de film op de boeg van de boot staat. Hij is dolenthousiast dat hij aan boord van het schip is en hij drukt zijn blijdschap uit door uit volle borst ‘I’m the king of the world’ te schreeuwen.

Een zinnetje dat door bijna iedereen wel eens herhaald werd terwijl ze op een berg, boot of een of andere grote hoogte stonden. Regisseur James Cameron vertelde dat het zinnetje eigenlijk niet in het script stond, maar op het moment zelf geïmproviseerd werd. Ze hadden al verschillende oneliners geprobeerd, maar geen enkele sloeg in als een bom.

James ging het mooie licht verliezen voor zijn scène, dus verzon hij on the spot ‘I’m the king of the world’. Leonardo stond helaas niet te springen om de zin te zeggen. ‘Wat?!’, waren zijn woorden volgens James. Maar in plaats van die zin of de hele scène noodgedwongen te schrappen, verplichtte die laatste de acteur: ‘F*cking sell it!’ De rest is filmgeschiedenis.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.