Home Lifestyle SAY WHAT: 12 manieren waarop je per ongeluk zwanger kan worden

SAY WHAT: 12 manieren waarop je per ongeluk zwanger kan worden

Better safe than sorry!

Veel mensen denken dat onveilige seks de enige manier is waarop een vrouw zwanger kan worden. Maar niets is minder waar! Zelfs als je een condoom gebruikt of enkel friemelt met je kleren aan, kan dit leiden tot een zwangerschap.

Je loopt meer risico op een zwangerschap dan je denkt, waarschuwt Dr. Mary Jane Minkin van de Yale School of Medicine. Omdat een gewaarschuwd mens er twee waard is, zetten we voor jou 12 verrassende manieren waarop je zwanger kan worden op een rijtje. 

1. Je kan zwanger worden terwijl JE AL ZWANGER BENT

Shocked Michael Cera GIF - Find & Share on GIPHY

Deze tweede zwangerschap is heel uitzonderlijk en komt voor bij vrouwen die tijdens hun zwangerschap blijven ovuleren.

2. ‘Droogneuken’

Dance Party GIF - Find & Share on GIPHY

Zelfs als je met ondergoed aan gewoon tegen elkaar aanrijdt (aka dry humping) kan er een zwangerschap ontstaan. In the heat of the moment kan er contact optreden met zaadcellen zonder dat je het doorhebt.

3. Anale seks

Twerk Booty GIF by SpongeBob SquarePants - Find & Share on GIPHY

Ook bij anale seks kan de vrouw bevrucht worden door zaadcellen die per ongeluk hun weg vinden naar de vagina.

4. Condoom do’s en don’ts

Andy Samberg Flirting GIF - Find & Share on GIPHY

We snappen het, je bent ongeduldig, maar denk toch maar twee keer na voor je een condoom openscheurt met je tanden. Je kan het op deze manier heel makkelijk beschadigen. Controleer ook regelmatig de houdbaarheidsdatum van je voorraad, want die condoom uit je portefeuille van drie jaar geleden kan al vervallen zijn! Laat ook wat ruimte vrij aan het begin van de condoom om sperma op te vangen, anders loopt het er gewoon uit langs de randen.

5. Sterilisatie

Cutting GIF by Bong Appetit - Find & Share on GIPHY

Een man van wie de zaadleiders definitief doorgesneden en afgebonden zijn, kan nog altijd iemand zwanger maken. Sterilisatie bij een vrouw is, net zoals alle procedures, ook niet 100% betrouwbaar.

6. Menstruatie

New Girl Period GIF - Find & Share on GIPHY

Seks hebben wanneer je je regels hebt, kan nog altijd leiden tot een zwangerschap, omdat zaadcellen tot vijf dagen blijven leven.

7. Bad

Homer Simpson Love GIF - Find & Share on GIPHY

Samen een bad nemen kan romantisch zijn, maar zelfs als je geen seks hebt kan je hierdoor zwanger worden. De kans is heel klein, maar er is altijd een risico dat zaadcellen ook zonder contact kunnen binnendringen bij de vrouw.

8. De pil

Suicide Squad Movie Awards 2016 GIF by MTV Movie & TV Awards - Find & Share on GIPHY

De pil is een van de populairste voorbehoedsmiddelen, maar jammer genoeg niet helemaal betrouwbaar. Dit geldt trouwens ook voor andere voorbehoedsmiddelen zoals het spiraaltje etc.

9. Morning-afterpil

New Girl Pms GIF - Find & Share on GIPHY

Als je denkt dat de morning-afterpil een snelle oplossing is, heb je het mooi mis. Niet alleen is deze pil onbetrouwbaar, het is bovendien ongezond omdat het je hormoonbalans in de war brengt. De bijwerkingen kunnen gaan van moodswings tot misselijkheid.

10. Glijmiddel

2Bg GIF - Find & Share on GIPHY

Glijmiddel op basis van olie kan de latex van het condoom beschadigen. Kies daarom voor glijmiddel dat wél veilig is om te gebruiken in combinatie met condooms.

11. Vingers

Fingers Get GIF - Find & Share on GIPHY

Mannen wassen niet altijd hun handen na bepaalde ‘activiteiten’. Vies maar waar. Dit kan ervoor zorgen dat je zwanger kan worden DOOR ZIJN HANDEN. De kans bestaat dat er nog zaadcellen zitten op zijn vingers van zijn meest recente masturbeersessie en zo kan een kleine stoeipartij opeens resulteren in een zwangerschap.

12. Borstvoeding

Pregnant Tom Hardy GIF - Find & Share on GIPHY

De hormonen die vrijkomen wanneer een moeder borstvoeding geeft aan de baby onderdrukken de ovulatie, maar sluiten dit niet uit. Daarom is het geen garantie dat je niet zwanger zal worden, zelfs als je je regels nog niet hebt gekregen sinds de bevalling.

Sex Ed GIF - Find & Share on GIPHY

Betekent dit dat we bang moeten zijn voor een zwangerschap elke keer we seks hebben? Absoluut niet, maar het is belangrijk om op de hoogte te zijn, zodat je kan genieten met je partner zonder onnodige risico’s te nemen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.