Home Lifestyle Relaties lopen makkelijker op de klippen als het lente wordt

Relaties lopen makkelijker op de klippen als het lente wordt

‘Uncuffing season’ staat al om de hoek.

Foto: Shutterstock

Het mag geweten zijn: we zijn die koude, regenachtige dagen meer dan beu en kijken reikhalzend uit naar de lente. Het leven ziet er in alle aspecten mooier uit als het zonnetje schijnt, zou je denken? Maar nu blijkt dat relaties makkelijker op de klippen lopen wanneer het warmer wordt.

Tijdens de wintermaanden is het altijd leuk om een lief te hebben. Je kan je aan elkaar verwarmen, gezellig bij het haardvuur zitten en lekker lang knuffelen om de koude weg te jagen. De winter staat volgens The Independent ook wel bekend als ‘cuffing season’. Dat betekent dat mensen onbewust meer op zoek gaan naar een vaste relatie om de warmte van een andere persoon te voelen.

Dokter Danielle Forshee wijt dat fenomeen aan het het ontbreken van zonlicht, zo vertelt ze aan Cosmopolitan: ‘In de winter is er minder zonlicht en het lichaam maakt dan meer melatonine aan, een hormoon dat samengaat met duisternis. Dat hormoon zorgt ervoor dat je veel sneller moe bent én dat je minder serotonine kweekt, een neurotransmitter die ons gelukkig en blij maakt.’ In de winter zouden we dus gewoon sneller relaties aangaan om ons minder ongelukkig te voelen.

‘Uncuffing season’

Langere en warmere dagen kondigen dus niet enkel de lente, maar ook ‘uncuffing season’ aan. Dat is het moment waarop koppels die een relatie startten in de barre wintermaanden, steeds meer de behoefte krijgen zich van elkaar los te maken.

‘Omdat er meer zonlicht is, maakt ons lichaam minder melatonine, maar meer serotonine aan. Daardoor voelen we ons weer gelukkiger en hebben we niet zo’n sterke behoefte aan een relatie’, gaat Forshee verder. Omdat de dagen langer worden, spenderen we meer tijd buiten, leren we nieuwe mensen kennen en hebben we een groter gevoel van gelukzaligheid.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.