Home Lifestyle Dit beloven nu al dé 5 reisbestemmingen van 2019 te worden

Dit beloven nu al dé 5 reisbestemmingen van 2019 te worden

Vooral avontuurlijke reizen zitten in de lift.

Reisbestemmingen 2019
© Instagram: @ibrandling / @joethommas

De perfecte plaats vinden voor je volgende vakantie, is nooit gemakkelijk. Je hebt nog teveel bestemmingen die je maar al te graag wil zien, je budget laat het niet toe of je wil weg van al die plekken vol toeristen. Van budgetvriendelijk tot erg avontuurlijk: hier zijn 5 reisbestemmingen die nu al het van het beloven te worden in 2019.

1 / 5
Ponta Delgada, Portugal
Kauai, Hawaï
Kilimanjaro, Tanzania
São Paulo, Brazilië
Wenen, Oostenrijk
Ponta Delgada, Portugal
Ponta Delgada, Portugal

Foto: @ibrandling.

Porto, Lissabon… Been there, done that. In 2019 is het tijd om de prachtige Azoren, en vooral hoofdstad Ponta Delgada op het eiland São Miguel, aandacht te geven. Vooral als je op zoek bent naar een avontuurlijke natuurvakantie ben je hier aan het juiste adres. Boeken doe je best voor het late voorjaar of de vroege zomer. Rond april en mei kun je er trouwens walvissen spotten! In juni is het weer er dan weer perfect voor lange wandel- of fietstochten.

Kauai, Hawaï
Kauai, Hawaï

Foto: @discover_kauai.

Wie aan Hawaï denkt, denkt aan Maui. Maar volgend jaar is het de beurt aan het oudere broertje Kauai. Het is het meest avontuurlijke en ruige van de twee eilanden maar tegelijk ook een pak rustiger, landelijker en authentieker. Van weelderige regenwouden over indrukwekkende kliffen tot zachte, parelwitte stranden. Zalig!

Kilimanjaro, Tanzania
Kilimanjaro, Tanzania

Foto: @elsa_rebecca.

Avontuurlijke reizen winnen aan populariteit de laatste jaren. Volgens Booking.com zijn steeds meer reizigers op zoek naar bestemmingen die ze van hun bucket list kunnen schrappen. En met een reisje naar Tanzania heb je er ongetwijfeld meer dan eentje om af te vinken. Een beklimming op de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, bijvoorbeeld. Een uitdagende tocht, maar wandelaars zouden de top kunnen bereiken zonder touwen, klimuitrusting of zelfs eerdere ervaring (met de juiste begeleiding, of course). Combineer je klim met een safaritocht door de Serengeti voor een authentiek Afrikaans avontuur.

São Paulo, Brazilië
São Paulo, Brazilië

Foto: @sou_sampa.

São Paulo is met meer dan 12 miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Amerika en meteen ook het financiële centrum van Brazilië. We moeten eerlijk zijn, hier kom je niet om te ontspannen maar voor de energie en bruisende sfeer die er hangt. Reizigers voelen zich vooral aangetrokken tot de kunst- en cultuurscene, de indrukwekkende winkelstraten, het rijkelijke nachtleven en de vele restaurants.

Wenen, Oostenrijk
Wenen, Oostenrijk

Foto: @joethommas.

Met Mozart, Beethoven en Gustav Klimt als voormalige inwoners blijft Wenen ongetwijfeld het centrum van muziek, kunst en cultuur. De hoofdstad van Oostenrijk staat bekend om zijn keizerlijke paleizen, waaronder het Schönbrunn en Hofburg, en zijn rijke architectuur uit de baroktijd. Voor een echte unieke ervaring kom je hier best in januari of februari, de piek van het winterse balseizoen in Wenen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.