Home Lifestyle 6 redenen waarom masturberen niet alleen leuk, maar ook goed voor je...

6 redenen waarom masturberen niet alleen leuk, maar ook goed voor je is

Vaker masturberen verhoogt de kans op een orgasme mét je partner.

Poezelen, soloseks, zelfliefde en zelfbe­vrediging: het zijn maar een paar syno­niemen die benadrukken waar het echt om gaat: van jezelf houden en genieten. Als jij helemaal geen zin hebt in of behoefte hebt aan soloseks, doe je het natuurlijk lekker niet. Wil je het wel, maar houdt iets anders je tegen? Weet dan dat masturberen goed voor je is. En wel om deze 6 redenen!

1

Masturberen = een band scheppen met je lichaam

We’re all about body positivity, in al zijn vormen en gedaantes. Je eigen lichaam beter leren kennen en leren beminnen is een cadeau dat iedere vrouw zichzelf zou moeten gunnen. Je lichaam is geweldig, aan de buiten­ en binnenkant. Het is mooi, het kan fantastische dingen en het is helemaal van jou. Het is jouw goed recht om ermee te doen wat je wil, ervan te houden en ervan te genieten.

2

Masturberen = ontspannen

Tijdens het masturberen krijgt je li­chaam een shot endorfine. Dat is een hormoon dat je ontspannen en gelukkig maakt. Tegelijk daalt je bloeddruk. Samen zorgt dat ervoor dat jij zowel fysiek als mentaal heerlijk relaxed bent en de stress van de dag achter je kan laten.

3

Masturberen = makkelijker klaarkomen

Wat je zelf doet, doe je (vaak) beter. En dat geldt niet alleen tijdens het klussen. Het is niet meer dan normaal dat je makkelijker klaarkomt tijdens soloseks. Jij kent tenslotte je lichaam het best, weet wat goed voelt en kent de triggers die je nodig hebt om een hoogtepunt te bereiken. Maar er is nog meer goed nieuws. Vaker masturberen verhoogt ook de kans op een orgasme mét je partner. Doordat jij je lichaam en trig­gers beter leert kennen, kan je ook je partner beter begeleiden tijdens het voorspel of seks. Bovendien worden je bekkenbodemspieren sterker naarmate je vaker klaarkomt. En sterke bekken­ bodemspieren helpen je op hun beurt makkelijker en intenser klaarkomen. Een vicieuze cirkel waar jij dus heel graag in wil terechtkomen.

4

Masturberen = je bloedsomloop verbeteren

Hoewel genot voor ons de voornaamste reden blijft om te masturberen, is het mooi meegenomen dat ook je gezond­heid er baat bij heeft. Terwijl je mastur­beert, gaat je hartslag de hoogte in. Daardoor wordt het bloed beter door je lichaam gepompt en verwijden je bloed­ vaten. Dat is goed voor je fysieke ge­zondheid, maar ook voor je brein. Een betere bloedsomloop betekent immers meer focus en alertheid. Kortom: win­win!

5

Masturberen = beter slapen

Masturberen is natuurlijk geen wonder­middel tegen ernstige slaapstoornissen, maar wanneer je een keertje moeilijker inslaapt, kan het precies datgene zijn wat je nodig hebt. Omdat het bed vaak de populairste plek is voor soloseks en je er zo heerlijk van kan ontspannen, dommel je daarna haast vanzelf in. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat masturberen voor het slapengaan ook kan helpen om vaster en dieper te slapen.

6

Masturberen = een beter humeur

Naast endorfine komt er ook dopa­mine vrij in je lichaam wanneer je masturbeert. Dat hormoon heeft de treffende bijnaam ‘gelukshormoon’ en die naam spreekt voor zich: van dopamine word je blij. Masturberen (en klaarkomen) maakt je simpelweg gelukkiger.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.