Home Lifestyle ZIEN: deze prachtige reclame van Nike is een inspiratie voor alle vrouwen

ZIEN: deze prachtige reclame van Nike is een inspiratie voor alle vrouwen

'Toon ze wat gek zijn, kan doen.'

© Instagram @nike

Het nieuwste reclamefilmpje van Nike steekt vrouwen een hart onder de riem en toont ons dat we alles kunnen, als we er maar in geloven!

Sportmerk Nike draagt hun steentje bij als het gaat over empowerment van vrouwen. Met hun allernieuwste reclamefilmpje willen ze aantonen dat vrouwen alles kunnen wat ze maar willen, ook al werden – of worden ze daar nog steeds – gek voor genoemd.

‘Toon ze wat gek zijn, kan doen’

‘Als we emotie tonen, worden we ‘dramatisch’ genoemd. Als we van gelijke kansen dromen, hebben we ‘waanideeën’. Als we te goed zijn, dan is er ‘iets mis’ met ons. En als we boos worden, dan zijn we ‘hysterisch’, ‘irrationeel’ of ‘gewoon gek’. Maar een vrouw die een marathon liep, was gek. Een vrouw die bokste, was gek. Een vrouw die dunkte, was gek. Een NBA-tem coachen, was gek. Sporten in een hijab of 23 Grand Slams winnen, een baby krijgen en dan terugkomen voor meer? Gek, gek en gek!’

Nike illustreert alle bovenstaande stellingen met beelden van vrouwen zoals Serena Williams die dit écht deden, en weerlegt zo op een zalige manier de mening van velen dat vrouwen iets niet zouden kunnen. Wij kunnen namelijk alles, als we er maar in geloven! ‘Als ze je gek noemen? Goed. Toon ze wat gek zijn, kan doen.’ Hun nieuwe slogan luidt dan ook: het is alleen maar gek, totdat je het doet.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.