Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

A match made in (beer)heaven.

RECEPTEN: Thaise curry en zomerse pancakes met Liefmans Yell’Oh

De zomer is bijna in ‘t land en om dat te vieren sloegen Liefmans en Smartmat de handen in elkaar. Het resultaat: twee overheerlijke gerechten met het zomerse Liefmans Yell’Oh. Getest én goedgekeurd!


Wie dacht dat bier alleen past in een klassieke stoverij, is mis. Liefmans Yell’Oh, een verfrissend aperobier met een verrassende mix van ananas, appel, limoen, vlierbloesem en basilicum, smaakt bijvoorbeeld overheerlijk in een sabayon of cheesecake, maar ook in fluffy pancakes of in een Thaise curry, bijvoorbeeld. Redactrices Robine en Elke kregen een box van Smartmat thuisgestuurd en namen de proef op de som. Smakelijk (of moeten we zeggen: santé?)!

Thaise Yell’Oh-curry met kip en ananas


Thaise curry met Liefmans Yell'Oh

Ingrediënten:

1/2 ananas – 2 rode paprika’s – 1 bussel lente-ui – 1 paksoi – 600 g kipfilet – 250 g eiernoedels – 50 g gele currypasta – 400 g kokosmelk – 125 ml Liefmans Yell’Oh – 1 pakje basilicum – neutrale olie – zout en zwarte peper – 1 geperst teentje knoflook

Zo gemaakt: 

1. Schil de ananas en snijd hem in blokjes van 1,5 cm. Snijd de paprika in blokjes van 1 cm breed. Snipper de ui fijn. Snijd de paksoi in repen van 1 cm breed.

2. Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm breed. Verhit een scheutje neutrale olie in een wokpan en roerbak de kipfilet 5 minuten op hoog vuur. Voeg de gele ui, de paprikablokjes, de paksoi en de knoflook toe aan de kip en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Bereid ondertussen de noedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze onder koud water om het gaarproces te stoppen.

4. Blus de kip met de kokosmelk en de Liefmans Yell’Oh. Voeg de ananasblokjes, de gele currypasta en de noedels toe en schep alles goed onder elkaar. Proef en kruid naar smaak met zout en peper.

5. Snipper de basilicum fijn.

6. Schep de noedels op de borden en bestrooi met basilicum. Smakelijk!

Pancakes met Liefmans Yell’Oh en gekarameliseerde ananas


Pancakes met Liefmans Yell'Oh

Ingrediënten:

140 g zelfrijzend bakmeel – 1 ei – 250 ml Liefmans Yell’Oh – 50 g cashewnoten – 2 el kokosrasp – 1 ananas – 1 limoen – 200 g Griekse yoghurt – neutrale olie – snuifje zout – 1 kl vloeibare honing

Zo gemaakt:

1. Verwarm de oven voor op 150 °C.

2. Pancakes: zeef het meel boven een grote kom. Voeg het ei, de Liefmans Yell’Oh en een snuifje zout toe. Meng kort, er mogen nog klontertjes zichtbaar zijn. Verhit een scheutje neutrale olie in een pan (laat de pan goed heet worden) en bak een kleine pollepel van het beslag tot een pancake op middelhoog vuur. Als er bubbeltjes aan het oppervlak komen, draai je de pancake om. Herhaal met de rest van het beslag. Stapel de pancakes op een bord en houd ze warm in de voorverwarmde oven.

3. Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan zonder vetstof. Hak ze in kleine stukjes en meng met de kokosrasp. Zet opzij.

4. Ananas: schil de ananas en snijd hem in dobbelsteentjes van 1 cm. Bak de ananasblokjes 5-10 minuten een pan zonder vetstof op middelhoog vuur. De ananas zal karameliseren. Roer regelmatig om.

5. Rasp de schil van de limoen en meng de zeste met de Griekse yoghurt en de vloeibare honing.

6. Leg op elk bord 2 pancakes, schep er een portie gekarameliseerde ananasbokjes op en een toefje yoghurt. Bestrooi met het cashew-kokosmengsel.

[td_smart_list_end]

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '