Home Lifestyle Food RECEPT: speculaaspizza met aardbeienmousse en bessen

RECEPT: speculaaspizza met aardbeienmousse en bessen

Nodig je vriendinnen uit voor een heerlijke baksessie!

recept
© Eveline Boone

Morgen is het Dag van de arbeid! Heb je geen zin om buiten te komen en één van deze 14 dingen te doen? Dan is 1 mei het ideale moment om je vriendinnen te inviteren voor een baksessie. Als jullie zin hebben in iets anders dan brownies of cupcakes, dan komt dit recept voor speculaaspizza met aardbeienmousse en bessen mooi van pas!

Benodigdheden

  • 200 gr havermoutvlokken
  • 200 gr speculaaskoekjes
  • 2 eieren
  • 1 el bakpoeder
  • 300 ml havermoutmelk soja alpro
  • kaneelpoeder
  • kardemonzaadjes
  • klontje plantaardige boter
  • alle soorten bessen
  • takjes munt voor versiering
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 potje slagroom – 45% vetgehalte
  • 2 el poedersuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C C.
  2. Mix de havermoutvlokken samen met de speculaas even kort in de blender.
  3. Doe het kaneelpoeder, bakpoeder en de kardemonzaadjes bij de mix en roer even door elkaar.
  4. Mix de eieren in de havermoutmelk en voeg dit bij het speculaasmengsel. Roer dit goed door elkaar zodat zich een mooi glad beslag vormt.
  5. Beboter een ronde bakvorm en stort een dunne laag van het beslag in de bodem van de vorm. Spatel mooi gelijk. Indien je deeg over hebt kan je nog een tweede vorm vullen.
  6. Plaats een uur in de voorverwarmde oven en bak tot het deeg hard aanvoelt.
  7. Laat afkoelen en ontvorm op een rooster.
  8. Maak de aardbeienmousse door de aardbeien te prakken en tot een mousse te pletten.
  9. Klop de slagroom goed stijf met 2 el poedersuiker erbij en spatel de aardbeien erdoor.
  10. Zet in de koelkast om op te stijven. Smeer daarna deze mousse uit op de speculaasbodem.
  11. Versier met bessen en muntblaadjes.
Bron: ‘De Happytariër’ van Jorun Verheyden (Sterck & de Vreese – € 24,99)

Lees ook: