Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Gewoon Gezond - Karolien Olaerts

RECEPT: lasagne van courgette met paprika en feta

De redactie

Ze heeft een master in de biomedische wetenschappen, een blog en vooral veel zin in lekker en gezond eten. Karolien Olaerts – die 15 kilo afviel in 3 jaar – schreef een boek, en wij mogen enkele receptjes en exemplaren van haar boek ‘Gewoon Gezond’ weggeven.

Ingrediënten

  • 2 courgetten
  • 1 el olijfolie
  • 40 g parmezaan, fijngeraspt
  • versgemalen zwarte peper
  • en grof zeezout


Voor de tomatensaus

  • 1 tl olijfolie
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1/4 tl gedroogde rozemarijn
  • een snufje chilivlokken of
  • enkele druppels Tabasco


De vulling

  • 1 tl olijfolie
  • 1 rode en 2 gele paprika’s, in kleine blokjes
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 12 zwarte olijven, in ringetjes
  • 75 g feta, in kleine blokjes


 

Zo gemaakt

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de courgette dwars in twee.n en snijd elke helft vervolgens in de lengte in plakken van maximum 0,5 centimeter dik. Wrijf de courgetteplakken in met de olijfolie met behulp van je handen en leg ze verspreid op een rooster. Plaats 20 minuten in de oven. Zet de oven nadien niet uit!
  3. Bereid de tomatensaus. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en gedroogde kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 10 minuten sudderen en zet opzij.
  4. Bereid de vulling. Roerbak de paprikablokjes zo’n 10 minuten in olijfolie en breng op smaak met de gedroogde kruiden, peper en zout. Voeg de olijven toe. Schep de blokjes feta vlak voor het samenstellen van de lasagne door de vulling.
  5. Maak per persoon een aparte lasagne. Start met twee courgetteplakjes, verdeel daarover wat tomatensaus en leg hierop opnieuw twee plakken courgette, maar nu in de tegengestelde richting. Schep hierop wat van het paprikafetamengsel. Daarbovenop komen opnieuw twee plakjes courgette. Leg deze weer in de tegengestelde richting dan de vorige laag – gelijklopend met de eerste laag dus. Schep er nu weer tomatensaus overheen, dan weer plakken courgette en ga zo door tot alle ingredi.nten op zijn. Strooi de geraspte parmezaan eroverheen en plaats 20 minuten in de oven. Schep de lasagnes voorzichtig op de borden en serveer met een handvol rucola of een frisse, groene salade.


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '