Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Madam Bakster

Lekkerder dan gewone (ongezonde) chocolate chip cookies!

RECEPT: de állerlekkerste healthy haverkoekjes met chocolade

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Wie houdt er nu niet van koekjes? Wij beloven op onze communiezieltjes dat deze haverkoekjes met chocolade lekker én gezond zijn. Win-win!


Dat de haver- en speltvarianten beter voor je zijn dan de traditionele tarwebloem, is ondertussen al een tijdje bekend. Deze haverkoekjes bevatten allerlei gezonde ingrediënten zoals havermout, speltmeel, gebroken lijnzaad en walnoten. Je maakt ze bovendien zonder suiker. Maar als je een steviamerk gebruikt dat héél erg naar kristalsuiker smaakt, heb je het niet eens door. Gezonder dan een stuk fruit of een wortel zijn ze natuurlijk niet, maar ze zijn wél een stuk lekkerder. Smakelijk!

Dit heb je nodig voor zo’n 15 koekjes:

  • 150 g havermout
  • 125 g speltmeel
  • 10 g (wijnsteen)bakpoeder
  • 150 g kokosolie
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 20 g steviakristalkorrel (Ik gebruik ‘t liefst die van het merk Pure Via)
  • 80 g walnoten
  • 80 g pure chocoladedruppels

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Maal de havermout tot meel in de keukenrobot.
  3. Hak de walnoten in kleine stukjes.
  4. Smelt de kokosolie op een laag vuurtje tot ze net gesmolten is.
  5. Meng een eetlepel lijnzaad met drie eetlepels water. Zet even opzij tot het lijnzaad indikt tot een papje.
  6. Meng in een grote kom de gemalen havermout met de resterende grove havermout, de kristalkorrel, het speltmeel, het bakpoeder en de walnoten.
  7. Voeg de gesmolten kokosolie toe en meng alles met een klopper.
  8. Voeg het lijnzaadpapje toe en meng tot een homogene massa.
  9. Doe er tenslotte de chocolade bij en meng kort zodat de druppels niet smelten.
  10. Rol bolletjes deeg uit de massa en druk aan tot koekjes.
  11. Leg de koekjes op een met bakplaat bedekte ovenplaat en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.


 

Recept via Madam Bakster


 

Meer superlekkere, maar toch gezonde recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '