Haal het Verre Oosten dichtbij!
RECEPT: deze Filipijnse bananenfritters zijn het perfecte dessert tijdens deze koude temperaturen
26 January 2019
Bijgewerkt: 21 September 2021
Wat ons nog het meest is bijgebleven van reizen door Azië? De foodstalletjes op straat, gevuld met hapjes, het ene nog lekkerder dan het andere. Wij besparen je de kosten van een duur ticket en geven je alvast het ultieme recept voor deze heerlijke Filipijnse bananenfritters mee.
In ‘Oriental Streetfood’ bundelde chef en auteur Julius Jaspers dan ook de meest verrukkelijke toprecepten uit het Oosten. Het tegengif voor deze sombere en koude dagen, als je het ons vraagt.
Dit heb je nodig (voor 6 pers.)
- 130 g bloem, gezeefd
- 100 g suiker
- 1 tl bakpoeder
- ¼ kl zout
- 1 ei, losgeklopt
- 250 ml melk
- 30 g boter, gesmolten
- 250 ml zonnebloemolie
- 6 stevige bananen, in de lengte doormidden gesneden
Zo maak je het
- Meng de bloem met de helft van de suiker, het bakpoeder en zout.
- Meng het ei met de melk en de gesmolten boter.
- Meng het droge mengsel met het natte tot de bloem net is opgenomen door het vocht.
- Verhit de olie in een koekenpan. Haal de bananen door het beslag en bak ze in ongeveer 2 minuten per kant aan beide kanten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi met de rest van de suiker en serveer.
Bron: Julius Jaspers, ‘Oriental Streetfood’ – € 29,99 – Bol.com
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier