Home Lifestyle Food AHA: zo vermijd je die paarse mond na het drinken van rode...

AHA: zo vermijd je die paarse mond na het drinken van rode wijn

Glaasje merlot, iemand?

Paarse mond na rode wijn

Allemaal heel fijn en lekker, zo’n glaasje rode wijn, maar een gezellig avondje wijn drinken resulteert vaak in blauwe lippen en paarse tanden. Gênant! Wil je die paarse vlekjes in de toekomst liever vermijden, maar ben je niet meteen bereid dat glaasje rood links te laten liggen? Wij vonden 6 tips en tricks om dit weekend zeker eens uit te proberen!

1. Schrobben maar

Poets je tanden niet na je wijntje (het zuur tast je tandglazuur immers aan), maar een paar uur voor je aan het drinken slaat. De tannines in rode wijn hechten zich maar al te graag aan tandplak. Door nog even flink te schrobben, verwijder je tandplak en blijven je tanden lekker wit.

2. Hydrateren

We weten allemaal dat een glaasje water de oplossing is om niet meteen helemaal tipsy te worden, maar water zal ook de wijn van je tanden spoelen, waardoor je minder kans hebt op een paarse mond.

3. Servetje hier, servetje daar

De ‘het is te laat’-oplossing: je kan je wijn ook gewoon van je tanden vegen met keukenpapier of een servet. Er bestaat trouwens ook zoiets als ‘Wine Wipes‘, just so you know.

4. Say cheese

Kaas en wijn zijn sowieso een perfecte match, maar blijkt nu ook nog dat er door het eten van harde kaas (zoals cheddar) een laagje calcium op je tanden komt. Dat zorgt er op zijn beurt voor dat tannines zich minder goed kunnen hechten op je witte smile. Win-win!

5. Eat your veggies

Ben je op restaurant? Wine night is het ideale moment om meteen je nodige portie groenten naar binnen te spelen. Bestel een maaltijd met bijvoorbeeld broccoli, bloemkool, spinazie of aardappels. Het zijn groenten die veel vezels bevatten en waar je dus extra op moet kauwen. Door de combinatie van die groenten en het kauwen ga je meer speeksel kweken, en dat zal als een soort van natuurlijke scrub de wijn van je tanden schrobben.

6. Kissable lips

De leukste: breng na ieder glaasje een vers laagje lipgloss aan. Ziet er niet alleen mooi uit, het is ook meteen het perfecte beschermlaagje tegen die paarse mond.

Bron: Woman’s Day

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.