Home Lifestyle OVERZICHT: dit is wat we tot nu toe weten over de lancering...

OVERZICHT: dit is wat we tot nu toe weten over de lancering van ‘The Sims 5’

Een fan dacht een hint gevonden te hebben, maar volgens kenners moeten we de nieuwe editie zo direct niet verwachten.

the sims
© EA Games

‘The Sims’ is ongetwijfeld een van de populairste spelletjes ooit, maar fans van het spel snakken naar meer. Geruchten over de releasedatum van ‘The Sims 5’ duiken dan ook steeds vaker op en een fervente fan denkt nu alvast een hint gevonden te hebben in de laatste editie van Playstation Magazine.

In de laatste editie van het tijdschrift Playstation Magazine staat er een overzicht van spelletjes die uitkomen voor de Playstation 5. Deze zouden normaal gezien begin juni officieel voorgesteld worden, maar bij Sony hebben ze er op valreep voor gekozen om het lanceringsevent uit te stellen. ‘The Sims 5’ staat alvast tussen de lijst, maar bij EA Games blijft het ondertussen nog altijd stil.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Begin 2021

Volgens kenners is het alvast onwaarschijnlijk dat de nieuwe versie er dit jaar nog aankomt. Zo liggen nog niet alle aankondigde uitbreidingspakketten van ‘The Sims 4’ in de winkel. Er zijn namelijk nog maar negen van de twaalf pakketten uitgebracht. ‘The Sims 4 Eco Lifestyle’ is zelfs nog maar enkele dagen verkrijgbaar. Ook worden de spelletjes vaak pas later voor spelconsoles uitgebracht, dus ook dit wijst erop dat dat de nieuwe editie nog niet voor zo direct zal zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat dan weer wel voor hoopt zorgt, is de tijdslijn van het spel. Zo kwam de originele versie uit in 2000 en vier jaar later, in 2004, was er al een eerste opvolger klaar. ‘The Sims 3’ werd dan weer uitgebracht in 2009 en de laatste versie dateert van 2014. Om de vier tot vijf jaar wordt er dus een nieuwe editie van het spel uitgebracht. Experts vermoeden dat ook dat ‘The Sims 5’ begin 2021 uitkomt, maar er werd nog geen mogelijke datum gecommuniceerd door de makers zelfs. Meer dan een kaarsje branden, kunnen we voorlopig dus niet doen!

Lees ook: