Home Lifestyle Dieren SNIF: de jonge orang-oetan Sungai is overleden in Paira Daiza

SNIF: de jonge orang-oetan Sungai is overleden in Paira Daiza

Ondertussen is gebleken dat het kleintje een zware misvorming had aan zijn kaak waardoor hij niet meer op een degelijke manier kon drinken bij zijn mama.

orang-oetang
© Pairi Daiza

Bij Paira Daiza moeten ze momenteel triestig nieuws verwerken. Op donderdagavond is namelijk de kleine orang-oetan Sungai overleden. Dat laat het dierenpark zelf weten via een bericht op hun Facebookpagina.

‘Deze ochtend schieten woorden ons te kort’, staat er sinds gisterenochtend te lezen op de Facebookpagina van Paira Daiza. Via deze weg laten ze al hun volgers weten dat op donderdagavond de orang-oetan Sungai gestorven is. Nadat ze afscheid genomen hadden van het dier hebben ze bij het dierenpark ontdekt dat het kleintje een zware misvorming aan zijn kaak had. Het gaat hier om een aangeboren afwijking waardoor Sungai niet meer op een degelijke manier kon drinken aan de borst van zijn moeder. Op deze manier is de baby, die nog geen jaar oud was, snel verzwakt en helaas overleden. Het medische team van het dierenpark heeft nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar uiteindelijk moesten ze jammer genoeg toch afscheid nemen van het dier.

Daarnaast laat Pairi Daiza weten dat het verlies van de kleine Sungai hen enorm zwaar valt. ‘Het doet ons dan ook enorm veel pijn om hem nu te zien vertrekken…’. Ondanks hun verdriet doen hun verzorgers er alles aan om de andere orang-oetans zo goed mogelijk te verzorgen in deze moeilijke periode. ‘Deze intelligente dieren hebben nu het grootst mogelijke verdriet te verwerken, een verdriet dat geen moeder of vader ooit zou moeten dragen.’

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.