Home Lifestyle Onderzoek waarschuwt: oppassen geblazen voor nieuwe sekstrend ‘stealthing’

Onderzoek waarschuwt: oppassen geblazen voor nieuwe sekstrend ‘stealthing’

Kende jij hem al?

De sekstrends blijven maar uit de lucht vallen. Al zijn ze niet allemaal even spannend en leuk. De nieuwe sekstrend 'stealthing' moedigt mannen namelijk aan om de condoom stiekem af hun penis te schuiven net voor ze ejaculeren en dus zo toch hun goedje ongewenst in de vagina van hun sekspartner te lozen.

'Een vorm van verkrachting', noemen Amerikaanse onderzoekers het. Onderzoekster Alexandra Brodsky onderzocht het fenomeen 'stealthing' in opdracht van de Columbia Journal of Gender and Law. Zelfs online blijken er heel wat getuigenissen én tips omtrent de sekstrend te circuleren. Aanhangers van 'stealthing' zouden naar verluidt niet geven om de toestemming van hun partner en zouden hun zaad gewoon zoveel mogelijk willen verspreiden, met of zonder geweld.

Belangrijk is om in te zien dat het kan dat iemand wel seks wil hebben, maar dat die persoon daarom niet per se instemt om zonder condoom in zich te laten ejaculeren. Als een man dat toch zonder toestemming doet, is dat absoluut een vorm van verkrachting.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.