Home Lifestyle Body ONDERZOEK: oeps, vrouwen snurken even luid als mannen

ONDERZOEK: oeps, vrouwen snurken even luid als mannen

En wij geven je enkele tips om dat in de toekomst niet meer te doen.

© Getty

Kan jij het ‘s ochtends ook niet laten om te zagen over het veel te luide gesnurk van je lief – en om te ontkennen dat jij helemaal niet snurkt? Shame on you, want uit onderzoek blijkt dat vrouwen (helaas) minstens even luid snurken als mannen.

Uit een onderzoek dat eerder dit jaar verscheen in ‘Sleep Clinic Journal’ blijkt dat vrouwen een minstens even grote snurker zijn als mannen. 675 vrouwen en 1.238 mannen werden gevraagd om een vragenlijst in te vullen waarbij ze een score moesten geven op de intensiteit van hun eigen snurkgedrag.

Daarna werd tijdens hun slaap het volume van hun gesnurk gemeten. Die intensiteit werd uiteindelijk in vier verschillende categorieën ingedeeld: mild, gemiddeld, hevig en zeer hevig. Wat die resultaten onthulden? Dat deelnemende vrouwen even luid snurkten als de mannen die meededen aan het onderzoek.

Opvallend: 28 % van de vrouwen duidde op de vragenlijst aan dat ze niet snurkten, terwijl 19 % dat uiteindelijk wél deed. Ben jij ten einde raad en kan je het gesnurk van je partner niet langer verdragen, en omgekeerd? Misschien kunnen deze tips wel helpen!

  • Vermijd alcohol! We weten allemaal dat alcohol vreemde gevolgen kan hebben, waaronder ook snurken. Hoe dat komt.? De alcohol laat onze keelspieren ontspannen waardoor ze opzwellen. Ons lichaam wil zich verweren tegen die zwelling, met een snurkende partner tot gevolg.
  • Uit eerder onderzoek blijkt dat je je mond kan trainen om snurken te voorkomen. Een van de trainingen: probeer de punt van je tong tegen je gehemelte te drukken en naar achteren te schuiven terwijl ja ‘aa’ zegt.
  • Probeer op je rug te slapen. Zo zakt je zachte gehemelte, tong en huig naar achteren en zal je minder snel, maar ook minder luid snurken.
  • Schaf een slaapdagboek aan. Schrijf op wanneer je wel en niet snurkt en probeer zelf te achterhalen waarom er soms een varkentje in bed ligt.
  • Drink voldoende water en blijf gehydrateerd. Wanneer je een droge keel of mond hebt, zal je sneller gaan snurken.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.