Home Lifestyle Food NOOO: pintjes worden nog maar eens duurder vanaf januari

NOOO: pintjes worden nog maar eens duurder vanaf januari

Wie is hier absoluut niet blij mee?

Drink je graag een Jupiler, Stella of Maes? Dan hebben we slecht nieuws voor je: je frisse pint wordt vanaf januari 2018 namelijk opnieuw een beetje duurder. Boeee!

We kunnen weleens genieten van een lekker pintje. Het is ook een pak goedkoper dan een cocktail, een wijntje of een glas sterkedrank tijdens het uitgaan en op festivals. Helaas denkt AB InBev niet aan onze portemonnee, maar eerder aan die van hen. De brouwer verhoogt de prijs van een pint met gemiddeld 3,04 %.

Investeringen

Voor horeca-uitbaters komt er 3,14 % bij, voor winkelketens is dat 2,83%. Het bedrijf legt de oorzaak voor de prijsstijging bij hun recente investeringen. Zo staken ze veel geld in alcoholvrije Jupiler, werden heel wat brouwerijen uitgebreid en streven ze naar een meer ecologisch productieproces. Die kosten willen ze terugwinnen aan de hand van hogere inkomsten, lees: het bier duurder maken.

Jammer

Horeca Vlaanderen is alvast niet te spreken over de prijsverhoging. ‘Het is bijzonder jammer’, zegt woordvoerder Gerrit Budts tegen Het Nieuwsblad. ‘Dit is ook een slecht signaal naar de horeca toe. Als cafébaas kan je niet anders dan die prijs doorrekenen naar de klant.’

Machtspositie

AB InBev lag vorige week ook al onder vuur omwille van misbruik van hun dominante machtspositie op de biermarkt. De Europese Commissie beschuldigde de brouwer ervan dat hij de invoer van eigen bier uit goedkopere buurlanden tegenhoudt. Zo kost Jupiler in Nederland minder omdat het bier moet opboksen tegen goedkopere concurrenten.

We betalen in 2018 dus meer voor een pintje, zowel in ons stamcafé als in de supermarkt. Maar laat dat de pret niet bederven en laat het jullie toch nog smaken. Santé!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.