Home Lifestyle Nadï (25) is eenzaam en lanceert daarom #eenzamejongeren

Nadï (25) is eenzaam en lanceert daarom #eenzamejongeren

De hashtag wordt massaal gedeeld door mannen en vrouwen die ook sociaal contact of nieuwe vrienden zoeken.

© @nadivdw & edu grande via unsplash

Nadï van de Watering (25) is door haar chronische ziekte eenzaam en ze zoekt nieuwe vrienden. Ze lanceerde daarom op Twitter de hashtag #eenzamejongeren en die werd de afgelopen dagen massaal gedeeld door honderden jongeren.

Het is helaas nog steeds taboe om in onze huidige samenleving te zeggen dat je eenzaam bent. En dan hebben we het niet enkel over bejaarden, maar ook over jongeren of jongvolwassenen die in de fleur van hun leven zitten. Sommigen vielen alleen omdat ze ziek zijn, omdat ze verhuisden of omdat ze gewoon enorm verlegen zijn.

De vijfentwintigjarige Nadï is een van hen. Ze woont in Nijmegen in Nederland en heeft een chronische ziekte waardoor ze niet kan studeren of werken. Na maar liefst negen jaar was ze het beu om zich eenzaam te voelen en deelde ze haar verhaal op Twitter. ‘Ik zit elke dag alleen’, aldus Nadï. ‘Ik heb hooguit 30 minuten fysio. Zover mijn sociaal leven. Werken, studeren, uitgaan, sporten gaat niet. Waar vind ik een sociaal leven?’  Ze kreeg heel wat reacties op haar bericht en riep daarom de hashtag #eenzamejongeren in het leven. Die ging de laatste dagen viraal.

Koffie drinken, naar cinema gaan of even wandelen

Honderden vrouwen en mannen delen de hashtags #eenzamejongeren en #maatjegezocht én hun verhaal, waardoor nogmaals pijnlijk duidelijk wordt hoeveel mensen zich anno 2019 eenzaam voelen. Het initiatief van Nadï komt dus als geroepen!

De bedoeling is dat je door de hashtag te delen nieuwe vrienden maakt of nieuwe sociale contacten legt. Dat lijkt te lukken, want de voorstellen om een koffietje te drinken, naar de cinema te gaan of gewoon even te wandelen in de buurt zijn niet meer bij te houden op het socialemediaplatform.  Nadï waarschuwt wel om voorzichtig te blijven, want het blijven in eerste instantie vreemden. ‘Als je afspreekt, doe dit dan wel op neutraal terrein. Je kent die persoon immers nog niet.’

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.