Home Lifestyle Hotspots 6 nieuwe eetadresjes in Antwerpen om dit weekend uit te testen

6 nieuwe eetadresjes in Antwerpen om dit weekend uit te testen

Ga jij voor een blauwe latte met marshmallows of liever cocktails drinken in een rooftopbar?

Eetadresjes Antwerpen
© Choux Café / Camion

Feest! Het weekend telt alweer een dag extra. En dat betekent maar één ding: lekker uitslapen, een lange douche nemen en de stad ingaan voor een lekkere brunch of lunch. Trek jij naar Antwerpen? Hier zijn 6 nieuwe eetadresjes die meer dan de moeite waard zijn om dit verlengde weekend eens uitgebreid te testen.

Grand Cafe Capital

Cafe Capital was jarenlang een vaste waarde in het Antwerpse uitgangsleven, maar raakte in 2010 verwoest door een brand. Heel lang bleef het stil, maar eerder deze week openden Anthony, brein achter zomerbar Banningville, en Didier opnieuw de deuren van Capital. Al werd er wel gesleuteld aan het concept. Onder de naam Grand Cafe Capital kan je er nu lunchen, na het werk aperitieven (en blijven plakken voor het avondeten) of geregeld de beentjes losgooien op een feestje. Het zuidgerichte terras maakt van het adresje de ideale plek om in de zomer te vertoeven. Op het menu: sharing dishes, ovenverse pizza’s, heerlijke brunchgerechten, verrassende hoofdgerechten en dessertjes om duimen en vingers bij af te likken.

Waar? Stadspark, Rubenslei 37

Meer info? grandcafecapital.be

Sticks ‘n Bowls

Sticks ‘n Bowls wist al eerder het hart van menig foodie in Leuven te veroveren, maar vanaf zaterdag vind je de lekkere pokébowls ook in Antwerpen. Hetzij onder een vernieuwd concept: duurzaam, smaakvol en met net dát tikje meer. Starten doe je bijvoorbeeld met een spicy cheese dip met cassava crackers, edamameboontjes of sappige pineapple glazed ribs. Vervolgens kan je kiezen uit acht verschillende pokébowls. Van een klassieker met zalm over een veggie bowl tot een warm geserveerde pokébowl met pulled pork. Onze favoriet? De Tako Poke met gemarineerde octopus. Voor hongerige magen zijn er ook nog vier side dishes (hallo, zeewiersalade!). En we raden je aan zeker nog een plekje over te laten voor het dessert. Zowel de vegan (!) chocomousse als de carrot cake zijn o-ver-heerlijk!

Waar? Oudevaartplaats 35

Meer info? sticksandbowls.be

ONTOP

Lunchen met zicht over Antwerpen of genieten van een deugddoende cocktail terwijl je in de verte de kathedraal ziet schitteren? Op het dak van het voormalige Mercatorgebouw vind je sinds vorige maand de nieuwe rooftop resto/bar ONTOP. Op het menu: verfrissende cocktails, premium beers, bio-wijntjes, bubbels en gefermenteerde healthy drinks. Aan te vullen met een tiental trendy hapjes en sharing dishes zoals burrata, pulpo of Snickers cheesecake. En dan allemaal in koor: ‘En we gaan nog niet naar huis, bijlange niet, bijlange niet’.

Waar? Desguinlei 100

Meer info? on-top.be

Camion

Vegans (en ook niet-vegans) moeten zeker eens passeren bij Camion. De twee dames achter het leuke adresje kozen heel bewust voor een vegan food menu, al dan niet te pimpen tot een veggie gerechtje met versie biokaas, dat wekelijks wisselt. Zo stond er de afgelopen weken al een quinoa pad thai salade en geroosterde aubergines op het menu en kreeg de boterham ‘camion gekapt’ (een soort van vegan preparé) al heel veel lof over zich heen. Op zondag kan je dan weer aanschuiven voor een uitgebreide brunch.

Waar? Paleisstraat 7

Meer info? camion-antwerpen.be

Fiskeskur

In het oude douanegebouw aan ‘t Eilandje vind je sinds begin dit jaar Fiskeskur, het broertje van het populaire visrestaurant Fiskebar. Het menu laat zich vooral inspireren door de dagvangst en lokale oogst van biologische vis- en groenteboeren en brengt de keuken back to basics door te koken op open vuur. Leuk weetje: de naam Fiskeskur is Deens voor vissershutje, en refereert naar inspiratie achter het concept.

Fiskeskur (Kattendijkdok-Oostkaai) is 7 dagen per week open van 12u tot 23u.

Choux Café

Lekker lunchen én je Instagramaccount up to date houden? Dan moet je bij Choux Café zijn. Het volledige interieur is roze, er is een bloemenmuur en op de kaart vind je alleen maar Instaproof gerechtjes: van blauwe thee, groene koffie en roze lattes met marshmallows of fruit loops tot overladen pannenkoeken en kleurrijke salades. Nog tips nodig om van je Instagramaccount een groot succes te maken? Dan kan je je inschrijven voor een workshop waar je ook meteen leert hoe je je foto’s kan bewerken.

Waar? Huikstraat 48

Meer info? chouxcafe.be

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.