Home Lifestyle Netflix maakt grappig vertaalfoutje in eerste aflevering van tweede seizoen van ‘Undercover’

Netflix maakt grappig vertaalfoutje in eerste aflevering van tweede seizoen van ‘Undercover’

Tot grote hilariteit van Anna 'Kim' Drijver.

undercover
© Eén

Eén zendt elke zondagavond een aflevering uit van het tweede seizoen van ‘Undercover’. In sommige landen staat dit ook al op Netflix, maar bij de streamingdienst durft het vertalen van deze Belgisch-Nederlandse coproductie al eens fout te lopen. Anna Drijver, Kim, deelde het hilarische bewijs op haar Instagrampagina.

Je kan sinds 6 september elke zondagavond een aflevering van de razend spannende misdaadserie ‘Undercover‘ bekijken op Eén. Slecht nieuws voor wie de reeks liever in één ruk uitkijkt, want wij Belgen moeten immers nog wachten tot september 2021 tot seizoen 2 ook bij ons op Netflix verschijnt. Maar in sommige landen is dat nu dus wel al het geval. Zoals de meesten wel weten, biedt de streamingdienst dan ook de mogelijkheid om series in een andere taal te ondertitelen of te dubben in een taal naar jouw keuze. Zo kan je naar ‘Undercover’ kijken en hoofdrolspelers Tom Waes (Bob) en Anna Drijver (Kim) plots in het Engels horen praten. Al loopt die vertaling niet altijd van een leien dakje…

Niet gemakkelijk…

In een scène uit de eerste aflevering van het tweede seizoen stelt het personage van Anna Drijver, Kim, zich met haar undercovernaam voor aan Laurent Berger (Wim Willaert). Ze zegt daarbij: ‘Ik ben Roos, trouwens. Wat was uw naam?’ Maar daar liep het bij de vertalers van dienst helaas een beetje mis, tot grote hilariteit van Anna zelf. Ze deelde de grappige blunder op haar Instagrampagina. Netflix maakte er immers van ‘Ik ben Roos Trouwens’, waardoor de vrouwelijke partner van undercoveragent Bob plots een andere achternaam krijgt. Tja, de Nederlandse taal is natuurlijk niet eenvoudig.

PS: als je niet van spoilers houdt, lees dan zéker niet de reacties bij het filmpje. You’re welcome!

View this post on Instagram

Roos Trouwens is back trouwens!

A post shared by Anna Drijver (@annadrijver) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: