Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Thomas Legrève voor Flair

'De vlees- en zuivelindustrie is gewoon degoutant. Ik wil er op geen enkele manier aan bijdragen.'

MUST FOLLOW: Josefien Smet: ‘Binnen tien jaar hoop ik een productlijn te hebben en eigenaar te zijn van een horecazaak’

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Amper vijf jaar oud was Josefien Smet (28) toen ze besloot geen dieren meer te eten. Het bleek geen bevlieging. Vandaag is de Leuvense een veelgevraagd plant-based chef met ambitieuze toekomstplannen.

Volg Josefien als...

  • … je graag haar visie op voeding wil ontdekken aan de hand van een workshop of retreat.
  • … je meer te weten wil komen over het gebruik en effect van probiotica, medicinale kruiden en adaptogenen.
  • … je op de hoogte wil blijven van haar ambitieuze toekomstplannen.

De online stijl van Josefien

  • Josefien gaat nergens heen zonder haar iPhone 7 Plus. Haar foto’s bewerkt ze met de app VSCO, maar een favoriete filter heeft ze niet.
  • Ze post dagelijks Stories en zo’n 1 à 2 keer per week een foto in haar feed.
  • In haar bijschrift vermeldt ze steeds de hashtags #yosogreen, #plantbased en #plantbasedchef.

Een bureaujob? Nee, bedankt!


‘Exact vier jaar geleden begon ik mijn foodblog Yosogreen en maakte ik een Instagramaccount aan onder dezelfde naam. Ik zat toen net tussen twee jobs in en had dus alle tijd van de wereld (lacht). Met mijn diploma reclame en communicatie op zak had ik ontzettend veel zin om mijn eerste stapjes op de arbeidsmarkt te zetten. Maar na amper enkele maanden had ik door dat een bureaujob me niet gelukkig zou maken. Koken leek me daarentegen wél iets. Maar vind in België maar eens een kookopleiding waar geen vlees, vis of zuivel aan te pas komt. Mijn blog leek me de ideale manier om toe te treden tot de Belgische culinaire wereld.’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Vijf jaar en vegetariër


‘Ik was amper vijf toen ik besloot geen dieren meer te eten. Mijn ouders gingen akkoord, maar vonden wel dat ik moest meehelpen in de keuken. Zo heb ik mijn liefde voor koken ontdekt. Sinds mijn stage in Berlijn – waar ze op vlak van plantaardige voeding véél verder staan dan hier – ben ik veganist. In enkele weken tijd was ik van mijn maag-darmklachten verlost en zat ik veel beter in m’n vel. Al eet ik niet alleen plantaardig vanwege mijn gezondheid. De vlees- en zuivelindustrie is gewoon degoutant. Ik wil er op geen enkele manier aan bijdragen.’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Chef Josefien


‘Na enkele jaren als chef te hebben gewerkt – eerst bij MOK in Brussel en daarna bij Cantine in Vilvoorde – ben ik sinds de zomer van 2018 freelancer. Ik speelde al langer met het idee, maar na een opleiding rond raw food in Los Angeles hakte ik de knoop door. Vandaag organiseer ik workshops en retreats en verzorg ik de catering voor allerlei evenementen. Ik probeer me te onderscheiden door medicinale kruiden, probiotica en adaptogenen te gebruiken en met technieken te experimenteren zoals fermentatie en dehydratatie. Binnen tien jaar hoop ik een productlijn te hebben en eigenaar te zijn van een horecazaak. Voor 2020 overweeg ik een pop-upconcept op te starten als try-out. Wie op de hoogte wil blijven van mijn wilde plannen raad ik aan m’n Instagramaccount in de gaten te houden (knipoogt).’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Josefien volgt

  • @ceeceeberlin: ‘Als student woonde ik een tijdje in Berlijn. Als ik terug naar daar ga, check ik altijd eerst dit account voor de nieuwste hotspots.’
  • @giorgiaeugeniagoggi: ‘Giorgia is chef bij Masseria Moroseta, een bed and breakfast in Puglia. Ik hoop ooit een workshop van haar te kunnen bijwonen.’
  • @steinbeisserorg: ‘Jouw Wijnsma en Martin Kullik zijn twee chefs uit Amsterdam. Hun culinaire creaties zijn van zo’n topniveau dat het bijna kunst wordt.’


Nog meer Instagrammers om te volgen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '